Мер  міста Володимир Ігор Пальонка вдруге за час повномасштабного вторгнення побував за кордоном
Україна

Мер міста Володимир Ігор Пальонка вдруге за час повномасштабного вторгнення побував за кордоном

29 серпня 2023, 12:15
0
-1
Сподобалось?
-1

Міський голова Володимира Ігор Пальонка побував у німецькому місті Цвікау, з яким цьогоріч виповнюється десять років плідного партнерства.

Поїздка відбулась на запрошення Karl-Ernst Müller з міста-партнета.

Про це Ігор Пальонка розповів на своїй сторінці у Facebook.

«Вдруге за час повномасштабного вторгнення побував у робочому відрядженні за кордоном. Цього разу - на запрошення Karl-Ernst Müller з німецького Цвікау - міста, з яким цьогоріч відзначаємо десять років плідного партнерства.

Познайомився з мером Цвікау Констанс Арндт – це перша наша жива зустріч, під час якої обговорили подальшу співпрацю, зокрема, щодо підготовки до зими, а також придбання автомобілів для наших військових.

Зустрівся зі Свеном Дітріхом з управління містобудування і міжмуніципального співробітництва адміністрації міста і, звичайно ж, - із Карлом-Ернстом Мюллером, головою Асоціації «Партнерство для України», багаторічним нашим другом. 

Оскільки це був День міста Цвікау, на центральній площі біля міської ратуші на знак нашого візиту до Німеччини був піднятий прапор України. Взяв участь у спільній щорічній молитві за мир священників різних конфесій. Мені також надали слово. Зазначив, що радий взяти участь у такому заході і вірю, що найближчим часом настане мир, про який нині стільки людей разом просять у Бога. Після чого на балконі мерії духовий оркестр виконав гімн України, що зворушило усіх присутніх там українців.

Виступив також із вітальним словом до влади і мешканців міста на головній сцені свята, подякував за багаторічну повсякденну співпрацю - не на словах, а на ділі: під час подолання епідемії ковіду, щодо придбання для нашої лікарні УЗД-апарату і автомобіля, постачання генераторів тощо.

Зараз ми теж там купуємо обладнання для наших комунальних підприємств, а з собою якраз привезли звідти чергових два генератори. Шукаємо контакти, хто допоміг би придбати авто для воїнів.

На теренах Цвікау зустрічався також із українцями з Маріуполя, Київщини, Сумщини, Житомирщини, які отримали прихисток у Цвікау після лютого 2022 року і яких там, за словами мера міста, близько тисячі. Наші земляки  розповіли, як їм допомагає німецький уряд, як хочеться додому, але постійні обстріли лякають людей, тому повертатись вони поки не збираються.

Приємно вразила під час візиту до Цвікау атмосфера доброзичливості та цілковитої підтримки України у цей важкий час. Наші європейські друзі вірять у нашу спільну Перемогу та щиро бажають, аби в нашій країні запанував мир», - йдеться у повідомленні.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися