4 квітня 2024: яке церковне свято, що не можна робити
Україна

4 квітня 2024: яке церковне свято, що не можна робити

4 квітня, 09:16
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні, 4 квітня, вшановують пам'ять преподобного Йосипа.

Що сьогодні за церковне свято

4 квітня в церковному календарі – день пам’яті преподобного Йосипа. Народився він у Палестині в сім'ї благочестивих християн, а тому цікавився духовним життям від раннього дитинства. У віці 17 років вирішив вступити до монастиря. Там проводив свої дні у пості та молитві. За свої благочестя скоро став пресвітером. У період гонінь за християнами Йосип ходив містами та селищами, проповідуючи віру в Христа, підтримуючи вірян. За це його схопили і відправили на острів Крит, де він зустрів святителя Миколая. Повернувшись до Константинополя, Йосип заснував монастир.

Що не можна робити 4 квітня

Не можна їсти чорний хліб — будуть проблеми з фінансами.

Не варто приймати серйозні рішення, робити великі закупи.

Заборонено прати рушники та білизну.

Народні прикмети і традиції на 4 квітня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • дивилися, який сьогодні день: коні хриплять і закидають голови — прийде швидка негода;
  • вітер дме з півночі — до дощової погоди;
  • заспівали цвіркуни — вже можна починати оранку;
  • багато "сережок" на вільсі — до хорошого урожаю вівса;
  • на світанку небо пофарбоване у жовтувато-рожевий відтінок — найближчими днями буде тепло і ясно.

Цього дня наші пращури звертали увагу на вільху та її цвіт. Здавна кору та інші частини дерева використовували для зупинення кровотеч, лікування запалення. Віряни цей день присвячували молитвам.

Іменини: як назвати дитину, яка народилася 4 квітня

Які сьогодні іменини: Адріан, Веніамін, Георгій, Єгор, Іван, Йосип, Микита, Микола, Федір, Федір, Фома, Яків, Ян, Марія.

Талісманом людини, народженої 4 квітня, є карнеол. Дивовижний камінь, що зачаровує своїм вогняним забарвленням. Здавна карнеол вважають каменем мотивації та хоробрості. Його носили як захисний амулет.

Який сьогодні  день в Україні і світі

4 квітня в Україні і світі святкують День створення НАТО. Саме цього дня 1949 року в США було створене НАТО (організація Північноатлантичного договору). В НАТО об'єдналися 12 країн світу в оборонний блок. Нині до НАТО входить вже 30 держав.

Також 4 квітня Всесвітній день моркви. Смачне та корисне свято, яке вшановує популярний овоч. Воно відносно нове, адже було створене всього лише 2003 року. Окультурена морква є нащадком дикої рослини, яка росла в Передній Азії. Як овочеву культуру моркву почали вирощувати ще 2000 року до нашої ери.

А ще 4 квітня Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в діяльності, пов’язаної з розмінуванням. Подія була започаткована за ініціативи ООН 8 грудня 2005 року. Головна її мета полягає у приверненні уваги до проблеми мінної загрози, покращення поінформованності суспільства про мінну небезпеку.

4 квітня святкують Всесвітній день щура. Свято було вигадане у США 2003 року. Дату святкування обрали невипадково, адже саме цього дня почав свою роботу найстаріший в Мережі ресурс про щурів.

Також 4 квітня Міжнародний день бродячих тварин. Головна мета цієї події полягає у тому, щоб привернути увагу суспільства до проблеми бродячих тварин, залучити до піклування про них, сприяти зменшенню їхньої кількості.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися