51-ша окрема механізована бригада здалася в полон росіянам?
Україна

51-ша окрема механізована бригада здалася в полон росіянам?

27 липня 2014, 17:05
0
1
Сподобалось?
1

 

Звістка про те, що вояки 51-ї окремої механізованої бригади здалися в полон росіянам, вже облетіла Інтернет. І хоч офіційного підтвердження цьому ще не надійшло, коментують прочитане в соцмережах і пересічні люди, і журналісти.

Як повідомляє ТСН, Міністерство оборони України проведе внутрішнє розслідування, щоб перевірити інформацію про нібито втечу 40 українських солдатів в Росію. Тим часом журналісти місцевого волинського видання повідомляють про 53 полонених. Так у суботу, 26 липня, журналіст видання «Нововолинськ діловий» Наталія Камишнікова повідомила: «Півсотні наших вояків здались у полон. Після 10 діб у глухому оточенні, під щільним обстрілом. Поміж них і волиняни - зокрема, нововолинці. Ще кілька бійців прорвалися до своїх у 72-у бригаду й зараз знову перебувають на передовій, але у трохи безпечнішому місці». Посилаючись на інформацію у соцмережах, журналіст написала: «Бійці 51 і 72 бригад, які боронили терикон в 10-12 км від Червонопартизанська, у кількості 53 чол. склали зброю і здалися сепаратистам». Решта (близько десятка бійців) разом із технікою і залишками бк прорвалися до своїх в інше місце. В одному з коментарів боєць 51-ї бригади написав: «25 липня з 51 і 72 бр. 53 чоловіки склали зброю, бо ми б до 26 липня не дожили з такими командирами-брехунами».

Тим часом дружина одного з військовослужбовців 72 ОМБР, який разом з іншими бійцями уже 10 діб у глухому оточенні, написала відкритого листа. «72 ОМБР потребує допомоги!!! Хлопці залишені напризволяще їхнім вищим керівництвом, їхнім комбригом. З ними ніхто не тримає зв'язок, не хоче ними опікуватись. Мова про хоч якесь постачання навіть не йде. Ви, генерали, хоч уявляєте 10 ДНІВ без підкріплення та продовольства, під постійними обстрілами??? Звісно, не уявляєте, бо для вас сьогоднішні цифри загиблих військових - це лише сухі цифри. Ви не уявляєте, що відтепер це нові сотні дітей-сиріт та жінок-вдів. Ви не уявляєте, що це трагедія сотень сімей», - написала Алимова Марина.

На підтримку героїв, які голодні і фактично голими руками боронять кордон, став луганський активіст Дмитро Снєгирьов:

- Те, що зараз відбувається на кордоні - це зрада! Отямтесь, військовим терміново необхідно надати допомогу. Речник АТО Дмитрашковський постійно повторює, що «надати допомогу неможливо». Водночас ведуться перемовини з терористами про вивіз поранених і тіл терористів на територію РФ. Росіяни знайшли можливість скинувши парашутами підкріплення терористам, які блокують ці бригади, а от українська армія чомусь не знаходить такої можливості.

 

Сам факт таких перемовин не викликає сумніву, адже українських військових на кордоні попередили про перехід у бік Росії колони з п'яти УРАЛів з тілами та пораненими терористами. Нашим військовим заборонили стріляти, і вони не стріляли по цій колоні, натомість після того по наших було завдано ударів із реактивних установок «Град» зі сторони РФ.

У результаті українським військовим довелося домовлятися про те, щоб росіяни надали медичну допомогу пораненим. Відомо, що 10 поранених передали російським медикам, але де гарантія, що їх не спіткає доля Надії Савченко, пише «НД».

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися