Буданов спрогнозував, чого чекати в найближчі місяці, та анонсував «сюрпризи» для рф
Україна

Буданов спрогнозував, чого чекати в найближчі місяці, та анонсував «сюрпризи» для рф

18 квітня, 09:23
0
0
Сподобалось?
0

Вже у червні росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей.

Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках, вважає очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

"До інавгурації американського президента вони намагатимуться захопити якомога більше територій Донецької та Луганської областей", – сказав він в інтервʼю The Washington Post, зазначивши, що РФ може сподіватися, що Дональд Трамп в разі перемоги "ратифікує їхні досягнення".

Зазначається, що Україна також планує нові транскордонні атаки з боку російських добровольців, які діють всередині РФ за підтримки ГУР. Крім того, готуються нові операції із застосуванням безпілотників.

"Ми запропонували план, спрямований на зменшення російського потенціалу. Він охоплює багато аспектів, наприклад, військову промисловість... критично важливі військові цілі, їхні аеродроми, їхні командно-диспетчерські пункти", – пояснив Буданов.

За його словами, мета таких атак полягає в тому, щоб показати, що російський диктатор Володимир Путін не може захистити населення від перенесення війни на територію Росії.

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі, і дивишся війну тільки по телевізору, ти завжди підтримаєш її. Але люди починають нервувати, коли якийсь об’єкт [атакують] біля їхнього будинку", – додав начальник ГУР.

Він також продемонстрував зображення, на яких жителі російського Бєлгорода оглядають пошкодження місцевих будівель. За його словами, більшу частину руйнувань спричинили російські зенітні ракети С-300, випущені по українських безпілотниках.

"Насправді шкода, завдана цими [зенітними] ракетами, набагато більша, ніж шкода, яку потенційно може завдати безпілотник", – резюмував Буданов.

Атаки по обʼєктах в РФ та на окупованих територіях

У ЗМІ повідомляли, що 17 квітня дрони-камікадзе ЗСУ вдруге атакували російський військовий об'єкт, який знаходиться у Мордовії. Зазначалося, що там працює загоризонтна радіолокаційна станція під позначенням 29Б6 "Контейнер", яка має дальність виявлення повітряних цілей до 3 тисяч кілометрів.

Крім того, вночі 17 квітня пролунали потужні вибухи на аеродромі в окупованому Джанкої (Крим). "Атеш" повідомив про знищення ворожого комплексу С-400 та складів з ракетами. Крім того, там заявили про серйозне ураження сил ПКС РФ у районі командного пункту.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися