На Сумщині після похорону загиблого на війні сина померла мати
Україна

На Сумщині після похорону загиблого на війні сина померла мати

19 квітня, 13:50
0
-1
Сподобалось?
-1

У Путивлі, що на Сумщині, на кладовищі з різницею у кілька днів з'явились дві могили – матері та сина. 7 квітня у місті прощались з Владиславом Стєшковим, який загинув, захищаючи Україну. А через день померла його матір Віталіна Стєшкова – серце жінки не витримало смерті сина.

Про це йдеться у сюжеті "Суспільного". Історію сина та матері розповіли журналістам знайомі родини Стєшкових.

Владиславу Стєшкову назавжди залишиться 25 років. Як розповіла староста четвертого старостинського округу Світлана Малишева, він був уродженцем села Манухівка Новослобідської громади.

"У грудні 2022 року пішов добровольцем захищати нашу батьківщину. Такий був добрий, чемний, мужній, гарний, високий, міцний хлопець. Дійсно була золота дитина", – розповіла пані Світлана.

Владислав служив сапером, він підірвався на міні.

"Небезпечна у нього була спеціальність і загинув він — міна його розірвала. Тобто хоронили ми його у закритому гробу", – розповіла староста.

Найкращими словами згадує про свого учня колишня вчителька математики Манухівського навчального закладу Галина Жирякова.

"Ми жили з ним отак через дорогу, отак їхній двір, отак наш двір, спокійний, урівноважений, завжди посміхається", – розповіла вчителька.

Мати не змогла пережити смерті сина. Після похорону їй стало погано, жінку доправили до лікарні, але серце її не витримало горя.

Через кілька днів поряд з могилою Владислава з'явилась могила його матері Віталіни Стєшкової.

"Вона дуже тяжко все переносила, брат також. Вони були дуже морально вбиті. Похорони були дуже важкі, дуже важко було і вона буквально ввечері, коли приїхали додому, вночі їй стало погано, відвезли у лікарню, виїздила "швидка", і вона... серце не витримало", – розповіла староста села Світлана Малишева.

Як розповіла колишня вчителька Галина Жирякова, у Владислава з матір'ю був тісний емоційний зв'язок.

"Вона, як поранена птаха у нього на труні лежала, це був край взагалі, це неймовірне щось було. Багато хто втрачає і на виду у нас, і на очах знайомі й близькі. Але щоб отак... Там напевно не нитка була, там був канат, який не розірвала смерть", – каже пані Галина.

У Владислава Стєшкова залишився молодший брат, тато та бабуся.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися