Коричневі чи білі: чи є різниця у яйцях залежно від кольору
Україна

Коричневі чи білі: чи є різниця у яйцях залежно від кольору

8 травня, 11:47
0
0
Сподобалось?
0

Якби ви приготували омлет з коричневих яєць, чи відрізнявся він на смак від страви з білих яєць та чи мав би іншу харчову цінність? Експерти розглянули, яка різниця між яйцями темного та світлого кольорів.

Як пише Deseret, немає різниці у смаку чи поживності залежно від кольору шкаралупи, однак часто вони мають різну ціну. Ті кури, які несуть коричневі яйця, їдять більше, тому їх годувати дорожче, що впливає на собівартість продуктів.

"По суті, немає ніякої різниці між коричневим яйцем і білим яйцем з точки зору поживності. Це пов’язано з породою курей", – сказав Деніел Брей, власник яєчної ферми Брей.

Він додав, що ціни та смак яєць "залежать від типу та кількості корму, який дають курям". Виробник Eggland's Best, вказує на своєму веб-сайті, що "загалом кури з білим пір’ям, такі як білі леггорни, несуть білі яйця, а кури з червонувато-коричневим пір’ям, такі як род-айлендські червоні, несуть коричневі яйця. Колір шкаралупи мало пов’язаний з якістю яєць, смаком, харчовою цінністю, характеристиками приготування чи міцністю шкаралупи".

Зазначається, що в обох випадках яєчна шкаралупа біла всередині. Просто у випадку з коричневими яйцями курка поміщає природний пігмент на поверхню "під час останніх стадій формування".

Чи корисні яйця?

Останнє дослідження в журналі Nutrients розвінчало деякі факти, які перешкоджають споживанню яєць.

"Курячі яйця містять холін, фолієву кислоту, вітамін D, йод, вітаміни групи B і високоякісний білок, і національні органи більше не розглядають їх як фактор ризику (високого рівня холестерину) і серцево-судинних захворювань", — написали дослідники.

Ці продукти збільшують синтез м’язового білка та зменшують жирову масу. Автори дослідження дійшли висновку, що "яйця дуже поживні та доступні. Докази високоякісних досліджень свідчать про те, що вони мають позитивний або нейтральний вплив на показники здоров’я та не становлять ризику, якщо їх регулярно їсти як частину збалансованої дієти".


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися