Терористи підбили санітарний вертоліт, який самі ж пообіцяли пропустити
Україна

Терористи підбили санітарний вертоліт, який самі ж пообіцяли пропустити

8 серпня 2014, 09:48
0
0
Сподобалось?
0

Вчора ввечері терористи обстріляли медичний гелікоптер Збройних Сил України. В результаті гвинтокрил отримав ушкодження і здійснив аварійну посадку.

Як розповів міністр оборони Валерій Гелетей, медичний гелікоптер був обладнаний виключно для перевезення поранених та надання їм невідкладної допомоги. На борту були нанесені червоні хрести - знаки розрізнення медичної служби. Більше того, терористів знали про евакуацію цим бортом поранених. По відкритих каналах керівництво АТО отримало від бандитів запевнення про те, що гелікоптер буде безперешкодно пропущений.

«Власне це не перший такий випадок. З моменту активізації терористів на сході України ними підло розстріляно в упор три санітарні автомобіля. Артобстрілами знищено три автоперев'язочних. Під час руху у колонах разом з лікарями підірвано чотири швидких допомоги. В результаті всіх цих підступних фашистських нападів шість в медиків загинуло, а сімнадцять отримали поранення. 
На цьому фоні звернення Кремля до організації Міжнародного Червоного Хреста щодо спільної гуманітарної місії на схід України виглядають особливо цинічними», - розповів міністр.

Трьох льотчиків з вертольота вдалося врятувати. Вони отримали поранення і зараз знаходяться у медзакладах, які контролюють сили АТО.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися