Російська «гуманітарка» в’їхала в Україну без погодження з Києвом та «Червоним Хрестом»
Україна

Російська «гуманітарка» в’їхала в Україну без погодження з Києвом та «Червоним Хрестом»

22 серпня 2014, 13:20
0
0
Сподобалось?
0

Російська гуманітарна колона розпочала рух по території України через КПП «Ізварине». Її не супроводжують представники «Червоного Хреста» чи української сторони. В порушення усіх домовленостей росіяни рушили до Луганська у супроводі невеликої групи бойовиків. Такому демаршу передувала цинічна заява МЗС РФ. У ній йдеться про те, що російська колона гуманітарної допомоги починає рух у напрямку Луганська, не чекаючи закінчення оформлення вантажу українською стороною. Усі перевірочні заходи, про які було домовлено раніше, МЗС назвало штучним затягуванням часу.

«Автоколона з багатьма сотнями тонн гостро необхідного для населення цих районів гуманітарного вантажу вже тиждень простоює на російсько-українському кордоні. За цей час із російського боку по всіх лініях і на всіх рівнях було докладено безпрецедентні зусилля для налагодження необхідних формальностей», - заявило МЗС РФ.

Також офіційний Кремль «відвантажив» купу звинувачень у бік офіційного Києва. У тому числі, використовуючи в офіційній заяві МЗС придумані російською пропагандою обстрілів Луганська балістичними ракетами та комплексом «Точка-У».

«Київ кілька днів поспіль відкладав формально необхідну для Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) згоду, вигадуючи все нові приводи й паралельно нарощуючи атаки на Луганськ і Донецьк із застосуванням авіації, важкої бронетехніки проти житлових кварталів і інших цивільних об'єктів. В останні дні почастішали удари балістичними ракетами, включаючи смертоносну «Точку-У», - йдеться у заяві МЗС РФ.

Напередодні російські телеканали показали сюжет, в який доводить нібито використання українською армією застосування комплексу «Точка-У». Аналіз цього відео українськими фахівцями показав, що відеоряд знято на космодромі «Байконур» під час невдалого запуску одного з російських ракетоносіїв і накладений на інший фон.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися