Не маєш лічильника чи роботи – заберуть субсидію?
Україна

Не маєш лічильника чи роботи – заберуть субсидію?

10 вересня 2018, 19:16
0
0
Сподобалось?
0

До редакції звертаються читачі щодо питань субсидії. Валентин К. із Сарненського району Рівненщини запитує: «Я уже багато років не працюю, бо немає де. Щоб стати на облік у центр зайнятості, треба їхати в райцентр. А то далеко і дорого, а в мене немає грошей. Кажуть, таким, як я, хто роками не працює, субсидії не буде. Чи то правда?»

Дійсно, уряд обмежує нарахування субсидій безробітним. Ні для кого не секрет, що багато українців працюють за кордоном, при цьому в Україні вважаються безробітними. Гроші в сім’ю надходять, проте податки не платять, а держава субсидію надає. Нині запропоновано два варіанти отримати її безробітним, які не стоять на обліку в центрі зайнятості. Перший: чесно декларувати свої доходи, отримані за кордоном, та сплачувати страхові внески до Пенсійного фонду. Другий – органи соцзахисту автоматично рахуватимуть таким людям працездатного віку у дохід три прожиткові мінімуми – 5286 гривень. Також при цьому необхідно буде сплатити єдиний соціальний внесок за три місяці у розмірі, що не менший мінімального.

Читачі також телефонують в редакцію і запитують, чи правда, що у кого немає лічильника газу, не буде субсидії. Таку інформацію у серпні дійсно розповсюджувала українська преса. Але, як повідомили у прес-службі Кабміну, постанову про скасування субсидій на газ для споживачів без газових лічильників було знято з розгляду. Таким чином, нарахування субсидії не залежатиме від наявності цих приладів.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися