Чому відмовляють у субсидії
Україна

Чому відмовляють у субсидії

23 вересня 2023, 12:00
0
0
Сподобалось?
0

Усіх одержувачів житлової субсидії зараз ретельно перевіряють, і якщо людина надала невірні дані або приховала деякі важливі факти, у призначенні пільги буде відмовлено, а в деяких випадках доведеться взагалі повернути гроші. Однією з причин відмови у призначенні субсидії є заборгованість із оплати за комуналку.

Так, житлова субсидія не призначається, якщо домогосподарство має прострочену більше трьох місяців заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг. Суму заборгованості встановлено на рівні 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень).

Але у Пенсійному фонді зазначають, що субсидія може призначатися за заборгованості за газ та розподіл газу, нарахованої постачальником з посиланням на рішення суду за нормами у разі відсутності лічильників.

Також громадяни не позбавлені права на призначення житлової субсидії за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладання договору про її реструктуризацію. Або ж оскаржені споживачем заборгованості у судовому порядку (за наявності рішення про відкриття провадження у справі) протягом двох місяців з початку сезону. Тому у Пенсійному фонді радять питання погашення заборгованості за комунальні послуги вирішувати з підприємствами-постачальниками цих послуг завчасно.

Наш кор.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися