Хмельниччина

Вдома вирощує 45 видів цитрусових

15 вересня 2016, 01:36
0
0
Сподобалось?
0

Банани, інжир, фейхоа та кумкват.  А ще – оливи, кавові та томатні дерева. Аби побачити, як ростуть екзотичні фрукти, не варто їхати за сім морів. Таку оригінальну колекцію незвичних для наших широт рослин  у себе вдома виростив хмельничанин Іван Бондарчук. Нині у його оранжереї – власні тропіки та субтропіки.

Навесні тут неймовірні пахощі. А от ближче до зими – усе виграє різноманітними відтінками помаранчевого. Саме цитрусові – візитівка саду Івана Бондарчука. Його «цитрусова імперія» розпочалася з маленького лимона майже три десятки років тому. Тепер їх у нього вже 45 видів.

Його екзотичні фрукти  ростуть прямісінько у горщиках, наче звичайні кімнатні квіти. А от винна ягода, себто інжир, вже давно переріс межі маленького куща. Нині він росте як справжнє дерево та плодоносить.

У сім»ї  пана Івана не купують каву та оливкову олію – тут вони, так би мовити, власного виробництва. А от  мандаринів минулоріч  назбирали аж півцентнера.

Натуральні українські плоди набагато смачніші та ароматніші від своїх теплолюбних побратимів, каже господар. Він планує  розширити теплицю та поповнити колекцію. Його мрія – садженці какао та ванілі. 

Джерело:odtrk.km.ua


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися