Врятував людей, а сам підірвався на міні
Хмельниччина

Врятував людей, а сам підірвався на міні

26 липня 2014, 13:23
0
2
Сподобалось?
2

16 липня Хмельницький попрощався ще з одним героєм, який загинув на сході України під час антитерористичної операції. 44-річний Павло Дияк, прапорщик Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, загинув 12 липня неподалік від населеного пункту Маринівка, що на Донеччині.
Прощаючись із загиблим, ректор Національної академії Валерій Райко зазначив, що Павло загинув, рятуючи життя кількох офіцерів та прапорщиків. Машина, в якій вони їхали, перевернулася, і людям загрожувала вірна смерть. Павло разом з товаришем по службі врятував їх, але сам підірвався на фугасній міні. Тоді ж поранення отримали ще дев'ять прикордонників.
У Павла залишилося дві доньки: старша закінчила школу, молодша - другий клас, батько, дружина і молодший брат. Мати померла сім років тому. 
- Павло поїхав на кордон ще у березні, - розповідають сусіди. - Курсанти академії поїхали на схід, він повіз їх та так і залишився, добровольцем. Він керував БТРом, а кажуть, що таких там дуже мало. Тож був там аж п'ять місяців. А минулої суботи Павло зателефонував і сказав: «Через неділю нас будуть міняти. Зустрічайте вдома!» 
- Того ж дня дивлюся телевізор, і в новинах чую, що на міні підірвався БТР, - пригадує сусідка Станіслава Альфонівна. - Показали відео - лише шматки металу. Думаю, знову чиїсь діти загинули. А в неділю вранці дізналася, що то наш Паша... 
Попрощатися з Павлом Дияком прийшли сотні хмельничан. Ховали героя в закритій домовині. Рідним порадили не відкривати, бо міна розірвалася саме на тому місці, де сидів Павло. Офіцер, який був поряд, залишився цілим, але отримав важке поранення і дорогою до лікарні помер. 
- Павло не помер, - наголосив Валерій Райко, - а перемістився у військо Господнє. Став в один ряд з такими ж героями, які віддали життя за Україну. На їх прикладі будемо вчити своїх курсантів, яким повинен бути офіцер України.
Ліна ПОДІЛЬСЬКА,
Хмельницька область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися