Львівщина

Вода Моршина має силу йорданської

13 травня 2016, 10:44
0
0
Сподобалось?
0

Одна з бальнеологічних перлин України – славне місто Моршин. У 2018 році воно святкуватиме 140 літ з часу відкриття тут першого курортно-туристичного сезону. Адже ще за Австро-Угорської імперії заможне панство з’їжджалося сюди звідусіль, щоб відпочити і підлікуватися. Вже у кінці XIX століття моршинську воду почали продавати в пляшках, які експортували до Англії, Італії і США. Слава курорту гриміла по всій Європі, його навіть називали Галицьким Карлсбадом та українськими Карловими Варами. 

Звісно, головною цінністю курорту є мінеральні джерела. Хлоридно-сульфатна натрієво-калієво-магнієва вода Джерела № 1 має високий лікувальний ефект при захворюваннях органів травлення, які супроводжуються зниженим вмістом соляної кислоти в шлунковому соку. Вона знижує запальні процеси в травному тракті, підвищує кислотність і травну силу соку, стимулює евакуаторну функцію шлунка, моторну функцію кишечника, запобігає процесам бродіння і розпаду в товстій кишці, посилює жовчоутворення і жовчовиділення. Гідрокарбонатно-кальцієва, ультрапрісна низькомінералізована вода Джерела № 4 нормалізує функціональний стан нирок, сприяє олужненню сечі, вимиванню солей і відходженню дрібних каменів, виводить радіонукліди, стимулює перебіг окислювальних процесів у тканинах печінки, має сечогінну, спазмолітичну, знеболювальну дії, знімає запальний процес у нирках, сечовивідних шляхах, сприяє розсмоктуванню запальних інфільтратів. Після спеціальних досліджень вітчизняні та зарубіжні вчені визначили, що вода із цього мінерального джерела має такі ж властивості, як і освячена йорданська.

Сульфатна магнієво-калієво-натрієва лікувальна мінеральна вода Джерела № 6 сприяє ліквідації запальних процесів у шлунку, підшлунковій залозі, кишечнику, печінці, жовчному міхурі, нормалізує секреторну і кислотоутворювальну функції шлунка, стимулює жовчоутворення і жовчовиділення, зменшує літогенність жовчі, нормалізує білкоутворювальну, вуглеводну, антитоксичну функції печінки, приводить до нормалізації обміну речовин, зниження рівня цукру в крові та підвищення толерантності до глюкози у хворих на цукровий діабет, підвищення окислювальних процесів. Як результат – втрата ваги у людей з ожирінням.

Використовуючи усю цілющість природних вод та володіючи сучасною медичною базою, висококваліфікований медичний персонал санаторно-курортного комплексу «Моршинкурорт» ставить на ноги хворих з найрізноманітнішими діагнозами. Ця оздоровниця – лідер у лікуванні захворювань печінки, підшлункової залози, кишечника, шлунка та цукрового діабету. Як супутні тут добре лікують захворювання серцево-судинної системи, периферичної нервової системи, порушення системи опорно-рухового апарату. Для тих, хто приїжджає в Моршин на короткий термін (11 і менше днів), розроблені спеціальні інтенсивні оздоровчі та лікувальні курси.

Спальні корпуси розташовані у лісопарковій зоні – легені дихають чистими безкраїми Карпатами. Але на цьому принади курорту не вичерпуються. Туристам пропонують піші прогулянки по лісах, екскурсії в заповідники. У містечку працюють ресторани і клуби. А також фітобари, де на вас чекають унікальні місцеві настоянки на травах.

ДП «СКК «Моршинкурорт» запрошує відпочивальників до санаторіїв: «Дністер», «Лаванда», «Перлина Прикарпаття», «Світанок», «Черемош».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися