Викрадачі львів’янина, що підвозив пасажирів по Bla-bla-car, переховувалися в квартирі Віри Брежнєвої
Львівщина

Викрадачі львів’янина, що підвозив пасажирів по Bla-bla-car, переховувалися в квартирі Віри Брежнєвої

20 грудня 2016, 23:12
0
0
Сподобалось?
0

Вісім місяців тривають пошуки львів’янина Тараса Познякова, який зник ще 4 квітня дорогою зі Львова до Києва, взявши у свою машину попутників через відомий Інтернет-сервіс Bla-bla-car. Ця справа стала найбільш резонансною у цьому році. Пізніше правоохоронці знайшли “Ауді” Тараса зі слідами крові та від куль, і встановили його пасажирів – “правосекторівців” Дмитра Голуба (позивний “Тоф”) та Луана Кінгісеппа (“Лука”). “Тофа” затримали, зараз він у столичному СІЗО і його судитимуть вже за п’ятьма статтями – умисне вбивство, незаконне заволодіння автомобілем, зберігання зброї, підробка документів та хуліганство. Сам Голуб своєї вини не визнає. Але слідчі мають докази, що він не один раз потрапляв у камери відео нагляду під час поїздки на “Ауді” з Тарасом Позняковим. Як виявилося, розбоями та нелегальним автобізнесом Голуб займається щонайменше 14 років. Почав ще у Чернівецькій області, звідки він родом. Понад 10 років жив там під чужим прізвищем – Віктор Пилипчук, людини, яка давно зникла за загадкових обставин. Один з родичів Голуба працював в тамтешній міліції. Там була добре налагоджена схема: з Румунії приганяли іномарку, в місцевих гаражах її за кілька годин розбирали на запчастини або перебивали номери. Аналогічно машини переправляли і в Румунію.

Коли почалася війна на сході, Голуб переніс свій “бізнес” на Донбас – в одному із колишніх дитячих таборів в Маріуполі облаштували базу, де регулярно викрадали та “віджимали” автівки. Про це в поліції є заяви місцевих бізнесменів та фермерів, котрі постраждали від діяльності банди “Тофа”.

Напавши на Тараса, “Тоф” та “Лука” приїхали в Київ на його машині. Потім заховали іномарку в гаражному кооперативі “Темп-2” в Новосілках під Києвом. А самі звернулися по допомогу до одного із друзів “Тофа”, той працював у клінінговій компанії – прибирав елітні квартири. В одній із них, на вулиці Десятинній, він і заховав викрадачів львів’янина. Ця квартира належала відомій співачці, якої на той момент не було вдома. Мова йде про квартиру… Віри Брежнєвої. Там злочинці переховувалися кілька днів, поки їх шукали по всій Україні. Врешті, їх місце знаходження встановили і провели спецоперацію із захоплення, але “Тоф” і “Лука” втекли по водостічній трубі. “Мабуть, попередили”, – розповіло джерело в правоохоронних органах. А пізніше з цієї квартири вилучали речі, кинуті втікачами.

Затримали Дмитра Голуба лише 4 серпня, на Хмельниччині. Кінгісепп переховується досі – у поліції припускають, що на Закарпатті.

Джерело: Високий Замок


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися