Підготовка до зими: у Львові витратять майже 3 млн грн на косіння газонів
Львівщина

Підготовка до зими: у Львові витратять майже 3 млн грн на косіння газонів

1 листопада 2023, 09:42
0
0
Сподобалось?
0

У Львові на роботи з підготовки газонів до зими витратять 2 мільйони 831 тисячу гривень.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Районні адміністрації Львова спільно з садівниками й управлінням екології та природних ресурсів Львівської міськради підготували перелік локацій, де підготувати газони до зими, зокрема викосити траву, потрібно першочергово.

Окрім того, у міськраді зазначають, що понад два місяці на більшості ділянок міста комунальники не косили газони. У повідомленні йдеться, що таким чином зекономили понад 6 мільйонів гривень. Проте фахівці управління екології та природних ресурсів Львівської міськради рекомендують скосити траву, щоб якісно підготувати ділянки до зими.

“Усе, щоб навесні газони мали якісний покрив та ранньоквітучі рослини”, - зазначають у місьраді. Ідеальна висота трави перед випаданням снігу має становити 5-7 см.

В управлінні екології та природних ресурсів Львівської міськради кажуть, зменшення покосів газонів у місті цьогоріч запровадили вперше. Проте водночас наголошують, що повне припинення викошування погіршує якість газонів, а на їх відновлення будуть потрібні значні фінансові та трудові витрати.

“Влітку доречно на окремих газонах залишати високу траву, адже там формується різнотрав’я, яке підтримує екосистему: затримує дощову воду, покращує якість грунту, зменшує температуру повітря та сприяє комахам-запилювачам. Проте на зиму потрібно викосити траву та забрати її з газонів, щоб навесні мати доглянуті ділянки. Якщо не підготувати газони до зими зараз, трава виляже, запріє і через неї не зможуть прорости ранньоквітучі рослини, а сам газон втратить свій естетичний вигляд”, - пояснила керівниця управління екології та природних ресурсів Львівської міськради Галина Микітчак. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися