Мостові через Горинь радіють рівненські поліщуки та їхні корови
Рівненщина

Мостові через Горинь радіють рівненські поліщуки та їхні корови

3 грудня 2014, 16:37
0
1
Сподобалось?
1

Два береги річки Горинь в селі Чаква Володимирецького району на початку грудня офіційно сполучив новозведений дерев'яний міст, і це для поліщуків стало подією надзвичайної важливості, адже раніше, аби дістатися до земельних ділянок, сінокосів на протилежному березі люди повинні були долати в об'їзд до тридцяти кілометрів.

- Потреба в такому сполученні існувала здавна, - каже Микола Петрук, голова Антонівської сільради, до складу якої входить Чаква. - Не раз в цьому плані проявлялася ініціатива, але щоразу вона пригасала через відсутність коштів. Наразі ж проблему вирішено поєднанням своєрідної народної толоки та благодійництва. Ініціативна група зробила подвірний обхід, а всього у Чакві 117 дворів із 560 жителями. Відтак хто скільки міг, стільки й давав на будівництво мосту. Одні - по 500-600, другі - по сотні, треті - по десятку-два гривень. Таким чином зібрали приблизно половину потрібної суми, а решту доповнили спонсори. Загалом вартість 40-метрового дерев'яного моста завширшки 4 метри «потягнула» приблизно 80 тисяч гривень. Суттєву допомогу матеріалами надав також лісгосп.

Безпосередньо будівництвом мосту при допомозі селян займалися найняті фахівці з військової частини, що дислокується в Дубенському районі. Ці мостобудівники, до речі, не так давно спорудили ще один подібний сполучний об'єкт - через річку Стир в Млинівському районі. Військовики гарантують, що обидва мости вантажопідйомністю до трьох десятків тонн простоять не менше півсотні років.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися