До свого 80-річчя написав портрет Кобзаря
Рівненщина

До свого 80-річчя написав портрет Кобзаря

12 березня 2015, 15:43
0
0
Сподобалось?
0
Ще одним експонатом поповнилася колекція картин самобутнього художника Ростислава Піддубецького із Нового Корця, що на Рівненщині.  Напередодні 200-річчя від Дня народження Тараса Григоровича Шевченка та з нагоди власного ювілею він зробив собі подарунок – написав  портрет Кобзаря,  який зайняв почесне місце у сільській картинній галереї.
 
І хоча чоловік  уже переступив поріг 80-ліття, не може прожити й дня, аби не взяти до рук пензля. 
У доробку майстра більше сотні художніх творів на різну тематику. Серед них – мальовничі місцеві пейзажі, портрети простих людей та великих українців. 
Почесне місце посідають картини, пов’язані з особистістю Кобзаря. Гордиться Піддубецький, що Тарас Шевченко свого часу зупинявся на Кореччині, відвідавши тут величні руїни середньовічного замку князів Корецьких.
Як свідчить історія, враження від  цієї подорожі не лише лягали на папір за допомогою малярських інструментів, а й зафіксовані у багатьох творах, написаних у різні роки творчості Тараса Шевченка. Зокрема, у повісті «Прогулянка з задоволенням і не без моралі». 
Увіковічити ж зображення свого кумира у власних картинах вважає  талановитий новокорчанин власним моральним обов’язком. Не збирається зупинятися на досягнутому та планує у перспективі  розширити експозицію. 
Надія АДАМЧУК,
Рівненська область

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися