Спершу Володимир ЛИНАРЕНКО брався за будь-яку роботу
Рівненщина

Переселенець вибив двері родині, яка його прихистила

29 травня 2015, 14:38
0
0
Сподобалось?
0
Родина фермерів Логінів із села Вересневе Рівненського району одними з перших в області прийняли у своєму домі біженця. 52-річний житель Амвросіївки Володимир Линаренко слізно розповідав, що змушений був втікати з дому через свою проукраїнську позицію. Спершу у всьому допомагав господарям. Втім, згодом подружжя ледве виселило горе-переселенця. 
 
Володимир Линаренко за професією психолог, пише вірші. Розповідав, що був активним учасником Революції гідності у Києві, неодноразово виступав проти самопроголошених «ДНР» та «ЛНР». Свою громадську позицію висловлював у віршах. Одного разу йому натякнули, що з такою активною діяльністю він довго не проживе. Тож коли сепаратисти почали викрадати та ліквідовувати місцевих жителів, Володимир був змушений залишити малу батьківщину. На Рівненщину ж приїхав, бо мав тут чимало друзів по Майдану. До Олесі Миколаївни та Леонтія Микитовича Логінів його спрямували у Департаменті соцзахисту Рівненської облдержадміністрації. 
Оселившись у Вересневому, східняк одразу ж взявся допомагати родині фермерів по господарству. Перший час люди натішитися не могли переселенцем.
– Добрий, щирий, відкритий, ніякої роботи не цурається, – вихваляв Володимира Леонтій Микитович. – Ми обробляємо 30 гектарів землі. Вирощуємо зернові, кукурудзу, цукрові буряки… Тримаємо п’ятнадцять корів. Володимир охоче береться і за вила із сапою, і біля худоби порається. Поснідав, й одразу дивиться, де якась робота є.
– Та він нам уже як рідний. Таке враження, що все життя прожили разом, – доповнювала Олеся Миколаївна. – Їмо ледве не з однієї тарілки. 
Сам же Володимир розповідав:
– На Донеччині значно більше свідомих та активних громадян. Вони просто залякані терористами. На проросійські мітинги виходили кілька сотень «гастролерів». Якось російські телевізійники приїхали висвітлювати події у нашому місті: відзняли потік людей на автобусній зупинці, які щойно вийшли з маршрутки, і видали їх за бажаючих жити під триколором. Показані у їхніх новинах транспаранти «За Россию!» насправді трималися під дулом автоматів. 
Солодким голосом співав, наскільки йому пощастило з людьми, що дали прихисток. Логіни ж, мовляв, не лише словом не образили, а й жодного разу не подивилися косо у його бік. Жартував, якщо ще й дружину тут собі знайде, на Донеччину вже не повернеться. 
– В Амвросіївці мене ніхто не чекає. Дітей немає, мама підтримувала Росію, тож виїхала туди до родичів, – зітхав Володимир.
Втім, незабаром біженець показав своє справжнє обличчя. Виявилося, Володимир Линаренко зловживає алкоголем. Свого часу через цю проблему його вигнали з лав партії «Свобода». 
– Усе почалося з пива. Дня не проходило, щоб Володя не перехилив пляшку, – розповідає Олеся Логін. – Спершу не надавали значення: літо, спека, от він і втамовує спрагу. Згодом перейшов на міцніші напої. Коли ж я відмовлялася давати йому гроші, кричав, що ми сепаратисти, зажерливі бандерівці. Казав, що повинні платити йому за те, що гарує на нашій фермі. І це при тому, що ми оплачували усі його потреби. 
Логіни зізнаються, під дією алкоголю східняк ставав неадекватним. Провокував господарів на конфлікт. А одного разу захмелілий біженець вибив двері в будинку Олесі Миколаївни та Леонтія Микитовича. Люди викликали міліцію. Проте вже під ранок Линаренко повернувся назад, влаштувавши черговий скандал.
– Я дала йому грошей на дорогу і пригрозила: якщо повернеться, піду у зовсім інші структури, – продовжує Олеся Логін. – Він таки поїхав. Однак ще довгий час присилав повідомлення з погрозами, обзивав нас з чоловіком нецензурними словами. Переслідування припинилися лише після того, як звернулися у «Правий сектор». 
Марія МАРТИНЮК,
Рівненська область
 
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися