На Дубенщині зробили перший крок у вирішенні релігійного конфлікту
Рівненщина

На Дубенщині зробили перший крок у вирішенні релігійного конфлікту

23 липня 2015, 17:37
0
0
Сподобалось?
0

З початку року в селі Птича Дубенського району виник релігійний конфлікт щодо проведення богослужінь у місцевій церкві громадами УПЦ та УПЦ-КП та приналежності храму одній з них. Неодноразово заступник голови облдержадміністрації Олександр Савчук разом з головою Дубенської РДА брав участь у згладженні протистоянь обох громад. Згодом прихожани вирішили здобути своє право на проведення богослужінь в суді.

Тим часом, за участю голови Дубенської РДА Юрія Парфенюка тривали перемовини з представниками обох патріархатів щодо врегулювання спору.

Аби посприяти вирішенню релігійного спору у селі Птича, заступник голови облдержадміністрації Олександр Савчук вкотре відвідав Дубенщину.

Так, після перемовин за участю Олександра Савчука, голови Дубенської РДА Юрія Парфенюка, Птицького сільського голови Ярослава Вознюка, настоятелів Свято-Успенської громади УПЦ та УПЦ-КП села Птича, представника предстоятеля УПЦ з питань врегулювання міжконфесійних відносин, 22 липня було підписано Декларацію про наміри щодо врегулювання релігійного спору.

Згідно з цією Декларацією громади вестимуть діалог щодо підписання мирової угоди в суді, який відбудеться 2 вересня цього року. Птицький сільський голова, в свою чергу, пообіцяв виділити земельну ділянку під будівництво храму для громади, яка програє в судовому спорі. У разі прийняття судом рішення на користь громади УПЦ або УПЦ-КП, жодна з них не буде чинити перепони іншій на проведення богослужінь в існуючому храмі на період будівництва нового. А до того обидві громади зможуть спільно, за узгодженим порядком, взяти участь у богослужінні на престольне свято – Успіння Пресвятої Богородиці (28 серпня).

– Не зважаючи на те, що Декларація набере свою силу після узгодження з найвищим керівництвом обох патріархатів, її підписанням благочинні разом з громадою зробили перший крок у врегулюванні конфлікту. Ми дійшли до спільного рішення – досягти миру – і надалі це буде добрим прикладом для інших, - зазначив заступник голови ОДА Олександр Савчук.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися