На Рівненщині вилучили 2,5 тонни бурштину, який мали відправити за кордон люди з групи екс-нардепа регіонала
Рівненщина

На Рівненщині вилучили 2,5 тонни бурштину, який мали відправити за кордон люди з групи екс-нардепа регіонала

4 серпня 2015, 10:05
0
1
Сподобалось?
1

Cьогодні вночі під час спеціальної операції працівників ДФС та МВС у Рівненській області вилучили рекордну партію бурштину вагою більше 2,5 тонн. За попередньою оцінкою, вартість каменю становить близько трьох мільйонів доларів. Бурштин був запакований і готувався до відправки закордон.

Про це повідомив міністр МВС Арсен Аваков.

Керівник української міліції пообіцяв, що у справі буде продовження. Триває нейтралізація найбільшої в Україні групи, яка організовувала незаконний видобуток бурштину. Також Арсен Аваков пообіцяв назвати і головних дійових осіб злочинної групи.

«Буде продовження, з'являться прізвища – в минулому відомого одіозного депутата П., продажні правоохоронці та чиновники – ми свою роботу будемо робити», – зазначив Аваков.

Швидше за все «депутат П.» – це Володимир Продивус. Екс-депутат регіонал, яскраво «засвітися» на Рівненщині у травні 2014 року, коли з сотнею бандитів приїхав захоплювати бурштинові родовища. Мешканці села Олексіївка Сарненського району розгромили заїжджих бандитів, серед яких був і тодішній нардеп. Озброєні тітушки втекли, а їхні машини селяни спалили.

«Вилучений бурштин буде інвентаризований і публічно представлений у найближчі години у Києві, щоб нічого з ним не сталося. Буде звернений до скарбниці держави», – підкреслив Арсен Аваков.

Глава МВС також нагадав, що раніше він заявляв про необхідність приймати закон, який би регулював державний контроль, видобуток і збут бурштину.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися