Полю — біогумус, людям — екопродукт
Рівненщина

Полю — біогумус, людям — екопродукт

13 лютого 2016, 11:32
0
0
Сподобалось?
0
На Рівненщині створено громадську організацію «Біоекономіки та євроінтеграції», яка опікуватиметься виробництвом біогумусу та розвитком органічного сільгоспвиробництва (без застосування мінеральних добрив, отрутохімікатів, антибіотиків, ГМО). Головою організації обрано професора кафедри менеджменту Національного університету водного господарства і природокористування, доктора економічних наук Петра Скрипчука.
 На Рівненщині органічне землеробство у повному його циклі становить якусь дещицю в порівнянні з інтенсивними технологіями, спрямованими на застосування великих доз мінеральних добрив. Фактично це роздрібнені експериментальні приклади. Відтак закономірно постало питання про об’єднання цих зусиль, вироблення стратегії розвитку органічних засад аж до можливого створення торгової марки «Рівне-органік», надання пріоритету для гумусної та інших екологічно чистих технологій... 
Практичний досвід, висловлені думки, перспективні плани лягли в основу дорожньої карти розвитку органічного сектора на Рівненщині, і реалізовувати цю карту допомагатиме громадська організація «Біоекономіки та євроінтеграції». Керівник новоствореної організації Петро Скрипчук зазначив, що перше повноцінне органічне виробництво передбачається запровадити на Рівненщині в 2016 році. Належить також реалізувати проект «Виробництво біогумусу для розвитку органічного виробництва в Рівненській області». Він втілюватиметься Бугаївською сільською радою, і на нього з державного фонду регіонального розвитку передбачено 620 тисяч гривень. 
Сергій НОВАК, 
Рівненська область

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися