Рівненщина

Рівненська обласна рада не виділила 35 тисяч гектарів землі для видобутку бурштину

24 лютого 2016, 17:21
0
0
Сподобалось?
0

Держслужба геології та надр України відкликала заяви на видачу спецдозволів на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки бурштину ТОВ «Надра – Спецленд Ресурси». Про це на засіданні президії облради повідомив Володимир Ковальчук. Загалом, нагадав керівник депутатського корпусу, це підприємство претендувало на понад 30 тисяч гектарів земель у Березнівському районі.

Окрім того, директор ПАТ «ДАК Українські поліметали», яким належить «Укрбурштин», Костянтин Лісничий, після розмови з депутатами обласної ради, заявив, що теж звертатиметься до Держслужби, аби у столиці відкликали заяви на виділення 4 тисяч 767 гектарів у Сарненському районі. Керівник «Українських поліметалів» погодився з депутатами, що перед тим як братися за видобуток «сонячного каменю», потрібно спершу обговорити це з усіма зацікавленими сторонами, зокрема з місцевими громадами.

 Ми не дозволили забрати багату на бурштин землю в громади Рівненщини. Обласна рада добилася, аби Держслужба геології і надр України відкликала заяви на виділення землі ТОВ «Надра - Спецленд Ресурси». Окрім того, в «Укрбурштині» теж погодились це зробити. Якщо ж до завтрашньої сесії ми не отримаємо відкликання документів – виноситиму на розгляд колег рішення про відмову «Укрбурштину» у наданні спецдозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення земель, а по-суті – видобутку бурштину. Хочу заявити, столичні «ділки» зрозуміли, що ми не дозволимо їм проводити свої темні оборудки та збагачуватися за рахунок національного багатства, – зазначив голова обласної ради Володимир Ковальчук.

Також у порядок денний позачергової сесії Рівненської обласної ради внесено питання щодо погодження видачі ТОВ «Т-Стиль» спецдозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки питних підземних вод. Окрім того, обласні обранці розглянуть заяву щодо неприпустимості дискредитації патрульної поліції.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися