У Рівному розквітнув «Писанковий сад» із 25 декорованих яєць
Рівненщина

У Рівному розквітнув «Писанковий сад» із 25 декорованих яєць

28 квітня 2016, 13:24
0
1
Сподобалось?
1

«Писанковий сад» із 25 декорованих в автентичному стилі яєць, кожне з яких заввишки у півтора метри, відкрили в центрі Рівного. Розміщені писанки на алеї кованих скульптур, що в парку «Лебединка».

Як розповіла заступник міського голови Рівного та ініціатор створення «Писанкового саду» Галина Кульчинська, розмальовували яйця впродовж трьох тижнів учні рівненських шкіл разом із вчителями та батьками, а також вихованці художньої школи.

- Кількість писанок обрана не випадково. Адже цьогоріч Україна святкуватиме свою 25-ту річницю своєї незалежності, тому й вирішили до Великодня цьогоріч створити 25 писанок в автентичному українському розписі. Самі яйця виготовлені з пресованого пінопласту. Встановлені вони на пеньках. У центрі Рівного їх можна буде побачити до середини травня. Якщо ця ідея рівнянам сподобається, то ми зробимо таку виставку щорічною, - зазначила Галина Кульчинська.

Нагадаємо, з 2009 року в Рівному започаткували акцію прикрашати дерева дерев'яними писанками. Нині ж тему писанкових дерев розвинули до «Писанкового саду».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися