Чи можна продати хату, коли у ній прописана дитина?
Рівненщина

Чи можна продати хату, коли у ній прописана дитина?

9 листопада 2017, 14:35
0
0
Сподобалось?
0

«Маємо у селі батьківську хату і хочемо її продати. Так склалося, що там прописані діти. Кажуть, їх спочатку треба виписати, а як це зробити практично, коли у Рівному живемо на зйомній квартирі?»

Марина В., Рівненський район

Якщо власниками житла є мама з татом, а діти тільки прописані, то проблем з їх випискою виникнути не повинно. Єдине, що потрібно: отримати на це згоду батьків. У більшості випадків достатньо письмової заяви. Але якщо дитина не досягла 14 років, їй обов’язково має бути надано місце проживання з кимось зі своїх батьків, тобто виписати їх «в нікуди» не вийде. Дітей після 14 років можна зареєструвати за місцем проживання родичів. Тому перш ніж оформляти договір купівлі-продажу, батькові чи матері треба зареєструватися у якомусь житлі. Потім він може одразу «переписати» місце проживання дітей або дати згоду на зміну місця їх реєстрації.

Труднощі виникають, якщо хтось з батьків дитини не дає своєї згоди або малюк є власником житла. У цьому випадку, аби його продати, необхідно звернутися в органи опіки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися