Чи маю право на своїй землі зрізати дерева?
Львівщина

Чи маю право на своїй землі зрізати дерева?

28 липня 2017, 10:38
0
0
Сподобалось?
0

«Я власник земельного паю. Він складається з двох частин – ріллі та сіножатей. Рілля довгий час використовується за призначенням. А от сіножатями ніхто не користувався. Ділянка заросла самосівом – осикою, березою, сосною тощо. Цікавить, чи маю я право їх вирізати і посадити на цій ділянці плодові дерева?»

Богдан, с. Поториця Сокальського району Львівської  області  

Згідно зі ст. 10 Закону України «Про рослинний світ», власник земельної ділянки може здійснювати на своїй ділянці вирубку дерев без спеціального дозволу. Але тут є дуже багато нюансів законодавства: скільки років деревам, як близько вони розташовані до лісосмуги тощо. Тому перш ніж щось робити, потрібно у кожному конкретному випадку проконсультуватися в Держекоінспекції, аби порубка дерев на земельній ділянці не була кваліфікована як незаконна. Як наслідок – можливе притягнення до адміністративної чи кримінальної відповідальності, нарахування відшкодування заподіяної шкоди.

А щодо посадки садових дерев, то на землях, які мають цільове призначення «сінокіс», це незаконно. Потрібно змінювати цільове призначення. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися