Аматори з Бережан біля саморобного «розвідника»
Тернопілля

Викладач, художник і журналіст сконструювали безпілотника

6 грудня 2014, 15:45
0
0
Сподобалось?
0

Про існування дронів (безпілотників, квадрокоптерів, бойових роботів) багато хто з нас дізнався недавно, з початком війни. Хоча у світі їх застосовують з 1951 року у сільському господарстві, промисловості, для зйомок дикої природи, а найчастіше - з розвідувальною метою. 

Жителі міста Бережани художник Олег Шупляк, журналіст Олександр Караневич і викладач художньої школи Любомир Кузяк створити саморобного дрона надумали ще чотири роки тому. Сконструювали, і як люди творчі, застосовували його для зйомки пам'яток Бережан з висоти пташиного польоту. Тепер апарат міг би прислужитися фронту.
- Наш безпілотник ні в чому не поступається промисловим моделям, до того ж, значно дешевший. Піднімається на висоту до півкілометра, тримається у повітрі близько десяти хвилин, - розповів про технічні характеристики виробу Олександр Караневич. - Може забезпечити військові потреби однієї роти: знімати розташування противника, проводити міні-диверсійні роботи...
Аматорський дрон зібраний з деталей, які є у продажу. Задля стійкості має шість, а не чотири, як зазвичай, пропелерів. Як і інші, втрачає у надійності за умов сильного дощу, снігопаду, вітру. «Таку річ здатні зробити й діти у технічних гуртках, - каже Олександр. - У Бережанах є військовий завод, який міг би займатися виготовленням безпілотників у великих масштабах». Бережанські умільці хотіли б, щоб їхній дрон поставили на потік, і зараз готують звернення з цього приводу до Міноборони.
Світлана Клос,
Тернопільська область

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися