Знищив чотири танки і БМП ворога
Тернопілля

Знищив чотири танки і БМП ворога

12 листопада 2015, 14:27
0
0
Сподобалось?
0
Війна для офіцера-артилериста з Тернополя, майора Олексія Семиженка розпочалась у листопаді 2014 року. Рік тому він командував протитанковим резервом бригади, виконував завдання у найгарячіших точках.
– Ми зупиняли бойовиків, які прорвали оборону українських військ поблизу селища Червоний Партизан біля Горлівки, а також коли Дебальцеве намагалися взяти в кільце, – згадує офіцер. – Це було вже у січні-лютому цього року. Терористи хотіли відрізати Дебальцеве від головної дороги постачання боєприпасів і продовольства. На їхньому шляху стояла наша батарея. Після невдалої спроби пройти через нас ворожі війська намірилися взяти Логвинове і постійно обстрілювали його з танків. У мене була добра позиція, тож, коли танки бойовиків виходили на вогневі рубежі, я стріляв у них протитанковими керованими ракетами. Тоді вдалося знищити чотири ворожі танки й одну БМП.
Олексій зізнається, що у зоні АТО для нього було найскладніше керувати людьми. В його підпорядкуванні перебувало кілька десятків військових. Під час бойових дій люди часто втрачають моральний дух під тиском ворожої дезінформації. Бійців деморалізують есемески з погрозами, закликами здаватися, переходити на ворожу сторону, – зазначає офіцер. – У кожного бійця є рідні, тому хлопці переживають, хто потурбується про них у разі їхньої загибелі.
Майор повернувся із зони ведення бойових дій і виконує штабну роботу – його призначено на посаду заступника начальника штабу артбригади. Але думками офіцер дуже часто лине на схід – туди, де залишилися його хлопці.
– В нас у дивізіоні було багато справжніх героїв, – згадує Олексій. – Молодший сержант Андрій Молодика був старшим навідником у протитанковій артилерійській батареї. У бік села Червоний Партизан, на контрольовану українськими військами територію, проривався противник. Першого дня вони почали обстріли з артилерії, підігнали танк і БМП, щоб висадити десант і захопити наш блокпост. Під час обстрілу артилерією майже всі сховалися. Лише Андрій підійшов до гармати, підбив БМП, розігнав піхотинців і не підпустив танк до блокпоста. Потім з кулемета знищував піхоту. Але ворожа куля влучила йому в голову. Він сам зупинив захоплення блокпоста і врятував життя близько тридцяти бійців…
Світлана Клос,
Тернопільська область

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися