Тернопільський професор різдвяні витинанки переніс на... яєчну шкаралупу!
Тернопілля

Тернопільський професор різдвяні витинанки переніс на... яєчну шкаралупу!

23 січня 2017, 16:23
0
0
Сподобалось?
0

Незвичне хобі має тернопільський професор, доктор історичних наук, Микола Бармак. У вільний від роботи та домашніх клопотів час він… різьбить по яєчні шкаралупі. «Мережить» курячі, гусячі, страуси ні й перепелині яйця. Вироби виходять дуже ніжні й ажурні. Зокрема, цікаві новорічно-різдвяні мотиви.

Захоплюватися різьбою по яєчній шкаралупі чоловік почав усього кілька років тому, наткнувшись на різьблені роботи майстра з Америки Гарі Лемайстра, пише ternopil.te.ua. «Зацікавило побачене, тож вирішив і собі почаклувати над шкаралупою, – каже Микола Валентинович. – Причому зізнаюся: взявся за роботу не заради, так би мовити, любові до мистецтва, а задля… своєрідного релаксу, зняття психологічної напруги.  Адже така філігранна робота вимагає повної концентрації, «забирає» всі зайві, непотрібні думки».

Свої роботи не продає і не виставляє в експозиціях. Проте, каже, не проти, аби його хобі мало практичне значення, а не лише естетичне. Тому готовий навчати мистецтву різьби по яєчній шкаралупі учасників АТО. Упевнений, це був би цікавий проект психологічної реабілітації фронтовиків, бо хлопці приходять з війни спустошені, знервовані, агресивні. Вони, як ніхто інший, добре розуміють крихкість усього живого навколо. І робота з яйцем – надзвичайно делікатним матеріалом – вчила б, як не впадати у відчай, вчишся або імпровізувати і міняти візерунок, або починати усе знову…


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися