«Мою восьмирічну донечку розбещував сільський ветлікар»
Тернопілля

«Мою восьмирічну донечку розбещував сільський ветлікар»

6 липня 2014, 11:33
0
0
Сподобалось?
0

Таку страшну новину повідомила наша читачка з Тернопільщини

Нещодавно у редакцію зателефонувала жителька села Бонівка Кременецького району Марія Іващук. Те, що ми почули, шокувало! Жінка переповідала жахливі речі, які робив дорослий чоловік з її маленькою донечкою. Тремтячим голосом просила приїхати, допомогти, щоб винного таки покарали, бо вважає, що міліція його прикриває.

Після розголосу з'явилося ще три жертви
У Бонівці Кременецького району та навколишніх селах усі люди шоковані тим, що сталося. Адже добре знають 48-річного чоловіка, якого називають ветлікарем. Хоч офіційно і вважався безробітним, але колись тривалий час працював у ветеринарній службі, був хорошим спеціалістом, тож його часто кликали до худоби. Того дня він мав прийти до господарки Іващуків, щоб зробити щеплення поросятам, але час візиту не уточнив.
- Ми з татом пішли у справах, думали, встигнемо до його приходу, - починає розповідати 30-літня Марія Іващук. - Вдома залишили саму восьмирічну донечку, їй сказали, що має прийти доктор. Дитина гралася на ноутбуці, коли прийшов дядько Мішка, якого добре знала, бо ж у селі всі на виду. Відчинила хату. Він взяв чашку з теплою водою, кинув вакцину, щоб розігрівалася, а потім сів на крісло. Взяв Вікусю на руки, почав руками торкатися до статевих органів дівчинки. Потім посадив її на стіл. Віка так мені про це розповідала: «Вийняв свого пісюна і почав мені пхати. Потім з нього потекла біла піна. Мені боліло...» - тремтячим голосом переказує слова дитини мама. - Потім узяв укол і пішов до поросят, а дівчинці сказав: «Не кажи нікому, то буде наш великий секрет».
Та налякана дівчинка одразу розповіла про все матері, щойно та повернулася додому. У Марії волосся дибки стало від почутого! Вона ні хвилини не роздумувала і одразу повідомила правоохоронців про цей дикий випадок. Поїхала з дитиною в районну лікарню. Лікар, яка оглянула дівчинку, сказала, що проникнення не було. Правоохоронці затримали кривдника. Але відразу рішенням суду його випустили під заставу.
- Я була шокована, коли дізналася, що Мішку випустили! - мало не кричить мати. - Заставу (кажуть, що це понад 37 тисяч гривень) він швидко знайшов. І спокійно пиво попивав, ходив селом посміювався. Хвалився, що він міліцію і суд купив. А його дружина всюди каже: «Я не дам його посадити - зроблю йому «жовту карточку». Побачивши, що слідство бездіє, напевно, тому, що Мішка товаришує з районним начальником ДАІ, я почала бити на сполох. Викликала журналістів каналу IСTV з програми «Надзвичайні новини». Вони провели своє розслідування. Зібралося чимало односельчан, які відкрито казали про ганебний вчинок нашого ветлікаря. Тоді ще троє неповнолітніх дівчат зізналися, що він до них чіплявся. Їх батьки написали відповідні заяви правоохоронцям. Потім усі ходили до будинку, щоб порозмовляти з його дружиною, дітьми, але ніхто не вийшов. Мішка десь утік.
«Забери заяву. Хто нам буде корів лікувати?»
Можна зрозуміти тривожно-важкий стан матері у такій складній ситуації. Що буде з дитиною далі? Чи не відіб'ється це в майбутньому на її психологічному стані? Бо на здоров'ї вже позначилося - у Вікусі почастішали приступи астми. На фоні розвитку цих подій цинічними видаються слова деяких односельців, які радять матері не робити з дитини посміховисько, а просто забути цей дикий випадок. Дехто взагалі каже абсурдні речі: «Якщо з дитиною все добре, хай забере заяву, бо хто ж нам буде корів лікувати?» Підтримують Марію батьки, які мають малолітніх доньок. Серед них Ольга Траківська, яка виховує дві дівчинки: «Як подумаю, що це могло статися з моїми, аж мороз шкірою іде. Якщо міліція його не покарає - ми стукатимемо в усі двері, щоб добитися правди».
На вулицях села у перехожих розпитуємо про їх односельчанина. Відповідають неохоче, бо знають про скандал.
- То біда для обох сімей, - зітхнула одна жіночка.
- Але Мішка завжди грубий був і ласий до бабів, - додала інша. - Йому не важливо: жінка, дитина, бабця - як не за попу, то за груди обов'язково щипне.
У Чугалівській сільській раді, куди входить Бонівка, обережніше дають характеристику. Мовляв, жодних скарг на чоловіка не надходило. У шлюбі прожив майже тридцять років, виховав двох дочок, нічого подібного за ним не помічали. «Що йому зайшло?» - жахаються.
Цікаво, що сам ветлікар свою вину частково визнав. Про це розповів перший заступник начальника Кременецького РВ УМВС, майор міліції, начальник слідчого відділу Володимир Галевич:
- Справу щодо громадянина М. внесено у єдиний реєстр досудових розслідувань за статтею 156 частиною 2 Кримінального Кодексу України (розбещення неповнолітніх), що передбачає ув'язнення від трьох до п'яти років. Він свою вину визнав частково, деякі свідчення дитини заперечує, каже, що «було дещо не так». Суд виніс ухвалу про його арешт. Однак нині в Україні діє новий кримінально-процесуальний кодекс. Згідно з його нормами, суд, коли обирає особі запобіжний захід у вигляді арешту, визначає розмір застави, при внесенні якої людину відпускають. Розмір застави я не в праві розголошувати, але, повірте, для сільського мешканця сума чимала.
Після того, як Марія Іващук звернулася до нас, ще троє батьків із цього села написали заяви про те, що цей громадянин чіплявся до їх неповнолітніх дітей. Він порушив умови застави і втік, деякий час переховувався. Нині його знайшли і затримали. Поки триває слідство, чоловік перебуватиме під вартою.
Руслана ТАТАРИН,
Тернопільська область

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися