Вінничина

У Вінниці, щоб пограбувати поліцейських, їм підмішали в алкоголь таблетки від шизофренії

29 грудня 2015, 08:09
0
0
Сподобалось?
0

У Вінниці затримали підозрюваних у резонансному злочині: зловмисники підсипали сильнодіючі препарати відвідувачам розважальних закладів. Коли ті втрачали свідомість – грабували. Останніми жертвами стали двоє поліцейських. Вони встигли повідомити про свій незрозумілий стан… пострілами з пістолету.

Клофелін давно у минулому. У Вінниці злочинці підсипають у напої відвідувачам кафе та ресторанів таблетки від шизофренії та хвороби Паркінсона. Від передозування цього препарату може зупинитися серце. Про це пише видання «20 хвилин».

Жертвами таких злочинців стали два працівника поліції, які відпочивали у розважальному закладі в районі військового госпіталю. Грабіжники не знали, що натрапили на співробітників, один з яких був озброєний власним травматичним пістолетом. Постріли з пістолету «Форт-17Р» врятували поліцейським життя.

 - Поліцейський під дією препарату не знав, що з ним відбувається, і почав стріляти, щоб подати сигнал тривоги, - каже заступник начальника головного управління Нацполіції у Вінницькій області Олександр Глянько. - Місцеві мешканці почули стрілянину і вийшли на вулицю. В результаті цього злочинці відійшли від наших поліцейських. І також телефон задзвонив. Мати одного із наших співробітників подзвонила йому, він взяв трубку, і так викликали швидку допомогу.

Через те, що поліцейські швидко опинилися в лікувальному закладі, вони залишилися живі. А якби не змогли покликати на допомогу, навряд чи б вижили. Непритомними, як розповіли у відділі комунікацій управління Нацполіції, їх госпіталізували 21 листопада. Лікарі діагностували отруєння невідомою речовиною. Згодом виявилося: отруєння спричинили таблетки, передозування яких призводить до смерті.

Цей препарат продають в аптеках вільно. Ним і скористалися грабіжники, щоб потім обібрати чоловіків - підсипали в напої. Коли поліцейські вийшли з розважального закладу на вулицю, обібрати їх вже було не важко, бо вони почали втрачати свідомість.  

- Скориставшись безпорадним станом потерпілих, зловмисники відібрали в них барсетку, гроші, мобільні телефони та пістолет «Форт-17Р», - кажуть у відділі комунікацій.

На другий день поліція затримала 34-річного немісцевого чоловіка  за підозрою в розбійному нападі на поліцейських. Зараз поліція шукає його спільника та вже оперативним шляхом розшукала ще дві жертви злочинців – цивільних чоловіків, які також були отруєні та пограбовані після відпочинку в іншому розважальному закладі, та не писали заяви в злочин.

- Ми вилучили таблетки і зараз проводимо експертизу, щоб переконатися, що саме цей препарат був в крові наших поліцейських, - говорить заступник начальника управління Нацполіції Олександр Глянько. – Просимо звертатися в поліцію усіх, хто, можливо, став жертвою такого ж злочину. Розуміємо, що в більшості чоловіки не пам’ятають, за яких обставин загубили свої речі, барсетки, прикраси, які у них були на собі. Ми пред’явимо для впізнання фотографії підозрюваних.

- Вони не громадяни України. Гості зі Сходу. Не України, а зі Сходу взагалі, - уточнив інформацію про підозрюваних заступник начальника слідчого управління Олександр Солдатов і також розказав, наскільки небезпечний препарат, яким грабіжники знешкоджували свою жертву. - По інструкції цього лікарського засобу, чотири і більше таблетки можуть призвести до зупинки серця. Це дуже сильний препарат для лікування хвороби Паркінсона і шизофренії. Не клофелін, до якого ми звикли. Лікарі не одразу можуть зрозуміти, що з людиною сталося. Якщо зазвичай під час отруєння падає тиск, то від цього препарату навпаки – тиск підвищується, людина може впасти в кому на кілька днів, а може померти. Тому усім жертвам цих злочинців повезло.

Один з цивільних потерпілих, як кажуть в поліції, протягом тижня був в лікарні в паралічем правої сторони тіла. Він не здогадувався, що виною – підсипаний йому в напій препарат.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися