Судиться за гроші, виділені за загиблого сина, котрого не ростив і не виховував
Волинь

Судиться за гроші, виділені за загиблого сина, котрого не ростив і не виховував

1 грудня 2014, 12:15
2
1
Сподобалось?
1

А жінку бив і знущався
Батьки вбитого під Волновахою лучанина Віталія Махновця судяться за право отримати державну допомогу у 609 тисяч гривень. До суду подала матір Віталія - Марія. Вона просила визнати її колишнього чоловіка Івана Махновця таким, що ухилявся від виконання батьківських обов'язків, та позбавити його права претендувати на допомогу.
Жінка каже, що її вимога цілком обґрунтована: батько Віталія перестав брати участь у вихованні і грошовому забезпечені сина, коли тому було лише 13 років. Його та молодшу доньку Ольгу пані Марія змушена була самотужки ставити на ноги у тяжкі 90-і роки. Чоловік же тим часом пиячив і бив її. За що був навіть судимий. У 1997 році чоловік постав перед судом за злісне ухилення від сплати аліментів.
Про сина Іван Махновець згадав лишень у червні цього року, коли дізнався, що йому «світить» половина грошової допомоги, яку держава виплачує рідним загиблих воїнів. А саме - 300 тисяч гривень.
- У червні він лежав у лікарні в Берестечку, позвав до себе доньку Ольгу. Сказав, що відмовиться від грошей. Та коли Оля прийшла з нотаріусом, у палаті вже була його нинішня дружина. Вона виштовхала всіх за двері, й Іван нічого не підписав, - розповіла пані Марія передісторію судової тяганини. - Він знати не бажав сина, поки той був живий. А тепер хоче заробити грошей на його смерті. Я не хочу цих грошей. Вони не повернуть мені сина. Віддам їх хлопцям, пораненим на війні. Їм вони пригодяться.
Луцький міськрайонний суд відмовився визнати клопотання Марії Махновець про те, що її колишній чоловік ухилявся від виконання батьківських обов'язків. А відтак може претендувати на грошову виплату після смерті сина.
Минулого тижня справа розглядалася у Волинському апеляційному суді. Того дня Іван Махновець всіляко ухилявся від фото та відеокамер, не давав коментарів. Не мав що сказати, чи совість заїла?
Судді дали шанс батькам Віталія укласти мирову угоду і перенесли засідання. На нього батько не з'явився.
Пані Марія пояснила, що вона пропонувала умови мирової: Івану 150 тисяч гривень, стільки ж доньці Ользі. А решту, 300 тисяч, переказати пораненим бійцям. На мирову екс-чоловік не пішов. Видно було, що жінка дуже переживала, на столі лежали таблетки від серця. Суддів же історія про батька, який і знати не знав свого сина майже 20 років, не розчулила. Відтак, позов матері героя було відхилено.
- На крові мого сина він жити не буде. Я не згідна з рішенням суду, тож і далі буду добиватися справедливості, - сказала матір загиблого солдата Марія Махновець.
Наталка СЛЮСАР,
Волинська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Катерина
    Катерина

    Чому б місцевим самооборонівцям і правому сектору не провести профілактичну бесіду з батьком свого побратима. Справедливість повинна бути.

    1 грудня 2014, 12:35
    Відповісти
  • Serb
    Serb

    Це той випадок, коли покарає тільки Бог. Закон реально на боці цього чоловіка. Його злочин - моральний. Те, що Ви називаєте виховною бесідою, матиме якраз стосунок до ККУ.

    1 грудня 2014, 14:35
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися