Щодня читає по книжці
Волинь

Щодня читає по книжці

13 березня 2015, 15:10
0
0
Сподобалось?
0
За сім літ сільський чоловік прочитав понад дві тисячі видань
 
Сім років тому життя військового пенсіонера Миколи Корецького із села Замшани Ратнівського району повернуло так, що  «підсів» на книжку. Саме стільки років після інсульту не може ходити. Його світ замкнувся у чотирьох стінах, бо живе на другому поверсі багатоповерхівки, і по східцях без допомоги пройти йому не під силу. 
– Уже так звик. Зі спальні у вітальню до телевізора, на кухню поїсти… Весь інший час читаю книги, – розповідає Микола Матвійович. – Служив тут, у Замшанівській військовій частині, був старшим прапорщиком. Зараз  господарством займається  дружина та син. А я за читанням вбиваю час, хоча любив книжки завжди. 
– Що любите читати? 
– Вибираю кримінал, але читаю й інші книги, тільки не про любов. Вже всю літературу, яка мене цікавить, із замшанівської бібліотеки перечитав, перейшов на ратнівську. Але скоро, напевно, й там не буде що читати. Раніше завідувачка нашої бібліотеки Лариса Касянчук привозила книги з району для мене, а тепер дружина зо два рази на місяць їздить у Ратне – завантажить цілу сумку з десятком книг, аби на півмісяця мені вистачило. Буває, що через деякий час ті самі книжки перечитую, але все одно до кінця дочитаю, хоча вже пригадую, про що вони і чим закінчаться.
– Не рахували, скільки всього прочитали книг?
– У місяць 25-30, тож порахуйте.
– Виходить у рік мало не 350, а за сім років вашої хвороби – майже дві з половиною тисячі!
– Тепер, напевно, до Луцька і до Києва добиратися треба в бібліотеки – там, можливо, щось новеньке для мене знайшлося б. Втоми не відчуваю, бо читаю з цікавістю і бажанням. Я ще й цукровий діабет маю: якщо цукор піднімається, то читаю з окулярами, а якщо його вміст зіб’ю – то без. Групу інвалідності не оформляв. Вона мені ні грошей, ні здоров’я не дасть. 
– Крім книг, що Вам допомагає жити?
– Надія на краще, сподівання,  що все буде добре! Щодня займаюся фізкультурою, роблю масаж руки і ноги. Я кандидат у майстри спорту з ручного м’яча, волейбол любив, а колись навіть грав у футбол за Ковельський полк, корпус Львівської військової частини. Тож вірю, що буду ходити! 
Валентина ПИЛИПЧУК,
Волинська область 
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися