У Луцьку приберуть величезні ялини від головного корпусу СНУ
Волинь

У Луцьку приберуть величезні ялини від головного корпусу СНУ

13 березня 2015, 14:31
0
-1
Сподобалось?
-1

У Луцьку відбувся конкурс на кращу проектну пропозицію щодо комплексного благоустрою та озеленення території навколо пам'ятника Тарасу Шевченку, який встановлено на проспекті Волі перед головним корпусом СНУ імені Лесі Українки. Сьогодні у міській раді відбулося засідання конкурсної комісії.

Про його перебіг розповів «Волинсський інформаційний портал».

Свої пропозиції подали дві організації: «Сад-город» і «Флора-дизайн». Сам же Ярослав Матвіїв більше схиляється до проекту «Флора-дизайн». На місці старих ялинок автори проекту пропонують облаштувати нові зелені насадження, квітники. Окрім того, біля пам’ятника передбачили світильники та лавочки.

Натомість пропозицію організації «Сад-город» посадовець назвав дизайнерською, а не архітектурною. Мовляв, такий проект не пасує до загального вигляду проспекту Волі.

Архітектор Андрош Бідзіля, своєю чергою, зазначив, що обидва проекти «дуже слабенькі», втім він згоден із тим, що ялинки з площі треба прибрати. Дерева вже досягли межового віку і не мають жодної декоративної цінності, окрім того, загрожують падінням.

Зрештою переможця конкурсу так і не визначили. Спершу архітектори міста вирішили видалити старі ялини від головного корпусу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, а на їхньому місці залишити газони. Вже потому проведуть повторний конкурс на кращий проект благоустрою цієї території.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися