З волинян перед демобілізацією вимагають гроші за втрачене у боях майно
Волинь

З волинян перед демобілізацією вимагають гроші за втрачене у боях майно

20 березня 2015, 09:05
1
1
Сподобалось?
1

18 березня розпочалася демобілізація військовослужбовців, які майже рік провели на передовій на Донбасі. На Волинь також повертаються перші групи бійців. Вони скаржаться, що у них вимагаються компенсацію за втрачене армійське майно – фляги, намети, бронежилети тощо.

Про цю ситуацію у «Фейсбук» згадав адвокат Василь Нагорний, який опікується багатьма бійцями колишньої 51 окремої механізованої бригади.

«Розпочалась демобілізація. Віддзвонились хлопці, які вже сьогодні стали сьогодні цивільними. Вітаю!!! Що поганого? Хлопців масово змушують вносити гроші за втрачені, згорілі, розтрощені там на сході протигази, котєлкі, і т.д. Виявляється покинутий танк легше списати, ніж протигаз, до речі який оцінюють в 101 грн. Бійці кажуть, що ті тиловики, хто там, на сході, не був під «Градами», ніяк не можуть зрозуміти, як так, що розплавився протигаз чи розтрощило бронік», - розповів Нагорний.

«Можу тільки бійців запевнити, що не списаний з вини тиловика протигаз – не стане підставою для відміни указу Президента про демобілізацію», - одразу ж проконсультував бійців адвокат.

Відзначимо, що Верховна Рада внесла зміни до закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» щодо служби у військовому резерві в особливий період. За ним демобілізовані протягом наступних 6 місяців не можуть бути знову призвані до війська, хіба що з власної згоди. Водночас вони зачисляються до першої черги оперативного резерву.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • 1накше розпродадуть все майно...народ знов буде змушений скидатися на брон1ки та каски америцькы.

    20 березня 2015, 10:08
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися