На Волині відбулося кулінарне свято
Волинь

На Волині відбулося кулінарне свято

27 вересня 2015, 15:25
0
0
Сподобалось?
0

Незважаючи на дощову погоду вчора на центральній площі Володимира-Волинського відбувся сільськогосподарський ярмарок, на якому свою продукцію пропонували майже 100 учасників з Волині, Кіровоградщини, Хмельниччини, Тернопільщини та Миколаївщини.

Найбільше зацікавило відвідувачів кулінарне свято «Cмаковиця  по-володимирськи». Воно було присвячене «другому хлібові» українців – картоплі.

Про це інформує прес-служба Володимир-Волинської міської ради.

тож, в основному, страви були з неї, а це: зрази картопляні,  ковбаса з картоплі, пиріжки з картоплі та цибулі, картопля фарширована, картопляна запіканка, оригінально дивилося поросятко з картоплі з м’ясом. А ще були хлібці, круасани, палички, рулет і «картошка «гармошка», потапці, бараболя по-селянськи…

Фішкою нинішньої смаковиці були майстер-класи з приготування страв: рибної юшки, пряників із солоного тіста, імбирно-медового печива, смажених пиріжків з дріжджового тіста та дерунів. Бажаючі могли взяти участь у лотереї і виграти всіляку смакоту.

Поки дорослі та діти відповідали на запитання вікторини, милувалися стравами, уважно слухали досвідчених кухарів, які ділилися своїми секретами із приготування улюблених смаколиків, журі працювало скрупульозно, оцінювало зовнішній вигляд, представлення і, звичайно, смакові якості страв.

А переможцем цьогорічної «Смаковиці по-володимирськи» заслужено визнано ресторан «Дружба», який представив 14 страв з картоплі, усі вони надзвичайно гарно естетично виглядали і були дуже смачними.

Звичайно, не забули володимир-волинці про бійців, які захищають українську державу на сході країни. Волинська спілка учасників АТО збирала каву і цигарки, обіцяючи доставити їх на передову автомобілем, придбаним для розвідроти 14 ОМБР. А учасники ГО «Об’єднання «Активіст» продавали книжки. Фіксованих цін на них не було, тож покупці кидали у скриньки стільки, скільки вважали за потрібне, але не менше 20 гривень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися