Волинь

Роздають «бурштинові» землі?

5 листопада 2015, 17:08
1
0
Сподобалось?
0
Управління Держгеокадастру у Волинській області роздає землі для ведення особистого селянського господарства в урочищі, де є поклади бурштину, кажуть у Маневицькій селищній раді. Саме це питання стало ключовим під час засідання виконкому.  
 
Голова Маневицької селищної ради Ярослав Левко зауважує, що відомство неодноразово повідомляло їх про виділення земель людям для ведення господарства в урочищі Медвіське. Щоразу орган місцевої влади відповідав відмовою. Посадовець підозрює, що ділянки в цьому місці роздають для того, аби в подальшому видобувати бурштин, оскільки тут є його поклади. А виділені землі накладаються на ймовірні родовища. 
У селищній раді переконані: хтось координує звернення людей на отримання землі. На такі думки, кажуть, наштовхує те, що чи не всі заяви надійшли від жителів одного населеного пункту в один день. До того ж, додає заступник селищного голови Василь Мисак, Служба безпеки України відкрила кримінальні провадження проти громадян, які претендують на земельні наділи в урочищі, оскільки їх затримали під час видобутку бурштину. 
За словами начальника Маневицького районного відділу Держгеокадастру Олега Філона, більша частина Медвіського належить до земель запасу сільськогосподарського призначення. Селищна рада повинна була звернутися з клопотанням до Головного управління Держгеокадастру для надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення цієї ділянки в комунальну власність, оформити її як пасовище. У такому разі землі не підлягали б розподілу. Нині ж зі 100 гектарів урочища 66 роздано. Повернути їх назад уже неможливо.  
Зрештою члени комісії зійшлися на тому, щоб підготувати проект рішення про відмову в отриманні земельних ділянок в урочищі Медвіське, а також звернутися в Держгеокадастр з клопотанням про надання дозволу на передання вільних земель у цьому урочищі для потреб сільгосппризначення. Сподіваються, таким чином вдасться врятувати від розподілу «вцілілі» території. 
Марія МАРТИНЮК,
Волинська область 
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Григорій
    Григорій

    Вже Блінова в обласній раді створювала громадське пасовище в селі Кримно біля озера Пісочне (а АТОшнікам не дали) теж усі газети писали. Де те пасовище? Корову немає де вигнати одні депутати "курятники" будують.

    6 листопада 2015, 19:39
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися