Володимир Дикий: «Футбол зараз змінився, більше біготні, а толку мало»
Волинь

Володимир Дикий: «Футбол зараз змінився, більше біготні, а толку мало»

30 квітня 2016, 22:25
0
0
Сподобалось?
0

Вчора луцьку «Волинь» на домашній матч 24 туру прем’єр-ліги проти «Олександрії» вивів старший тренер Володимир Дикий. Віталій Кварцяний пропустив матч через хворобу. Тож Володимир Дикий змушений був «відстрілюватися» і перед представниками ЗМІ на післяматчевій прес-конференції. Спілкування вийшло дуже змістовним.

– Командними діями та швидкостями ми не задоволені. Тому, що не було швидких контратак з націленими передачами. Ми не задоволені і результатом. Матч був дуже рівний, як то кажуть, грали до гола. Шансів забити було більше. Мати такий момент як у Хомченка, і гратися – не можна. Такі моменти треба реалізовувати. Якби ми тоді забили, то, думаю, виграли б, бо «Олександрія» нас сьогодні нічим не здивувала. Це не наше місце. По грі, ми навіть виглядаємо сильніше. Якщо розібратися, стільки як у нас могло б бути очок, ми б реально претендували на євролігу.

– Порівняйте, як грають нападаючі зараз і грали у ваші часи.

–  Я буду говорити у цілому про команду. Чим відрізняється футбол сучасний, від того у який грали ми… У наші часи була зовсім інша тактика. Ми грали за схемою 3-5-2 і дуже багато булл індивідуально сильних футболістів. Зараз футбол змінився, грають чотири півзахисника у лінію і ще чотири півзахисника. На захист відпрацьовують усі, у тому числі нападаючі. Зараз я не бачу у нашому чемпіонаті футболістів, які могли б вирішити долю матчу. Хіба що у київському «Динамо» Ярмоленко, а у «Шахтарі» був Тейшера. Так буває, що командна гра не йде. Тоді і мусить бути така людина, яка може обіграти одного, двох, трьох захисників. Для прикладу, так зробив Сауль коли грало «Атлетико» з «Баварією». Ніхто не чекав від нього, що він піде на чотирьох суперників. У підсумку всі розраховували один на одного, думали що хтось когось підстрахує. А Сауль зайшов у штрафний майданчик і забив гол. Ось такий футбол приходять дивитися люди, дивитися на гравців, які приносять результат. Я маю на увазі таких гравців, які наносять точні удари, віддають точні передачі. Отож, раніше, може раніше були швидкості не ті, але майстерність була вище. Зараз багато біготні а мало толку. Футбол це ніби театр. І коли на полі катають м’яч можна заснути. А коли нападаючий обігрує по кілька захисників, б’є зльоту чи ще щось таке, то це подобається уболівальникам. Якщо взяти нашу колишню команду по лініях. Лайзану було неможливо забити, бо він все ловив як мавпа, далі задній захисник – Володя Антонюк, від якого просто неможливо було утекти. У півзахисті Андрій Федецький відправляв м’яч туди куди треба – чи це стосується  передачі чи удару по воротах. А попереду я був, якщо пам’ятаєте як грав, Павло Філонюк вигравав усе на другому поверсі, Володимир Мозолюк міг забити у зовсім несподіваній ситуації. Чеплялися за м’яч. Якщо треба було заробити пенальті – заробляли, якщо пробити зі штрафного у «дев’ятку» - клали у «дев’ятку», а не хапалися за голову і били в «акрополь», на меморіал чи в «Савану» (колишній бар поблизу стадіона «Авангард» у Луцьку – авт.).

– Чи допомогли вам сьогодні заміни?

– Ні. Ми розраховували, що футболісти, виходячи на заміну, посилять гру. Але цього не сталося. Але ви самі знаєте, у нас є на це причини. У короткий строк від нас пішли ключові футболісти, а нам не дозволили нікого дозаявити. Ми взяли підсилення з резерву – «дубля» і 19-річних, підключивши їх до основного складу. Але це складний період для них. За великим рахунком, це ще не футболісти вищого дивізіону на даний момент. Їм ще треба багато працювати. Але ми змушені їх випускати. Ми розраховували на працездатність Романюка, на його прориву з флангу справа, щоб він нагнітав, робив простріли та навіси. Не виправдав… Як виправдати дії Хомченка? Не можу зрозуміти, обіграв воротаря, ворота вже пусті, він робить паузу і віддає назад… За рахунку 5:0 чи 3:0 я б ще зрозумів, що він хотів дати забити Толіку Діденко. Шаповала ми теж націлювали на флангові атаки, але і у цього не вийшло. Дуже багато втрат було безпідставних.

Але загалом хочу подякувати футболістам, які були на футбольному полі і таки билися. Вони все-таки хотіли, щоб «Волинь» перемогла, та нам не пощастило. А що стосується молодих, то, можливо, з них ще виростуть хороші футболісти. Якщо вони будуть багато працювати, звичайно. А балуватися у футбол, так як Хомченко, просто не можна.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися