Луцьк перетворився на футбольну пустелю Гобі
Волинь

Луцьк перетворився на футбольну пустелю Гобі

21 червня 2023, 22:51
0
-1
Сподобалось?
-1

Сьогодні відбулася конференція Професійної футбольної ліги України, під егідою якої виступають команди першої та другої національних дивізіонів. Зокрема визначали склад учасників на наступний сезон. На жаль, ця конференція стала вбивчою для ФК «Волинь».

Луцький клуб, який раніше вважався таким, що тимчасово припинив свою діяльність, тепер остаточно позбавили професійного статусу. «Волинь» була серед тих, хто не подав заяви про продовження тимчасового призупинення участі у змаганнях 2023/24. Хоча таку можливість керівництво ФК мало, але очевидно, власники давно прийняли рішення про «обнулення» і все для цього зробили. Це відбувалося у режимі повного мовчання та ігнорування працівників клубу, вболівальників. Фактичний власник клубу ні сам, ні через своїх довірених осіб, так і не озвучив публічно хоч щось про подальшу долю команди.

Символічно, що одним з головуючих на засіданні, на якому «Волинь» виключили з ПФЛ, був Анатолій Демʼяненко. Він очолив Луцьку команду, після того, як клуб перейшов у власність структур Ігоря Палиці. Цей час сміливо можна вважати початком занепаду футболу у Луцьку, адже «Волинь» була нелюбимою прийомною дитиною Ігоря Петровича, і про свою нелюбов до професійного футболу він сам відкрито говорив.

Наразі під брендом «Волинь» виступають лише дитячо-юнацькі команди. Вони передані в одну з дитячо-юнацьких шкіл міста, й пов’язані з «Волинню» лише формально. Батьки сплачують плату за заняття у секції та самотужки купують екіпірування, так само, як це відбувається в інших приватних дитячих командах.

Професійного статусу ФК «Волинь» набув навесні 1960 року. Тоді ж, у квітні-травні, зіграв своє перші офіційні матчі. Останній офіційний поєдинок лучан відбувся 26 листопада 2021 року, тоді перспективна команда з власних вихованців у рамках першої ліги здобула красиву вольову перемогу над «Прикарпаттям» - 2:1. Ця гра виявилася прощальною…


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися