Найспортивніша сім’я України живе в Луцьку
Волинь

Найспортивніша сім’я України живе в Луцьку

21 липня 2016, 15:16
0
0
Сподобалось?
0

Луцька сім’я підприємців Івана та Людмили Возняків стала переможцем Всеукраїнського фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я». Їхній 10-річний син Захар, учень Луцького навчально-виховного комплексу № 22, після перемоги у «Веселих стартах» ступив на стежину спортивного визнання. А все завдяки підтримці батьків.

Отримали знак на перемогу

Возняків можна назвати звичайною луцькою сім’єю, яка за домашніми клопотами не завжди знаходила час для спорту. Та одного разу Захар повернувся зі школи і сказав:

– Мамо, тату, готуйтеся до тренувань! Виявляється, після «Веселих стартів» учитель фізкультури Олександр Мамотюк запропонував йому взяти участь у фестивалі «Мама, тато, я – спортивна сім’я».

Пані Людмила зізнається, що відразу не хотілося шукати час на тренування, адже виховують ще трирічну доньку Христину та дев’ятикласницю Валерію. Однак помітивши, як горять оченята їхнього синочка, батьки таки погодилися. День за днем наполегливих підготовок – і, ніби у веселій грі, Возняки перемогли й стали найспортивнішою сім’єю Волинського краю.

– Правду кажучи, ми були шоковані такою новиною, – й зараз, не приховуючи здивування, переповідає Іван Олександрович.

Позмагатися за звання найспортивнішої сімї України в селищі Лазурне, що на Херсонщині, з’їхалося два десятки команд з різних регіонів країни. Першого дня учасникам фестивалю вдалося побувати на відкритті «Дитячих олімпійських ігор Херсонщини – 2016». Саме там для Возняків був знак, що вони мають шанси на першість.

– Під час представлення спортсмен біг по колу й тримав у руці факел з олімпійським вогнем. Минаючи всіх, він чомусь добіг до нас і, простягнувши вогняний факел, сказав Захарові: «Тримай!» Син боязко доторкнувся, а той чоловік каже: «Сміливіше!» – пригадує  Людмила. – Тоді зародилася віра, що переможемо. 

Суперниками були професійні спортсмени

За умовами змагань кожна команда складалася з батьків та дитини віком 6-11 років. Конкурентами Возняків були професійні спортсмени, вчителі фізкультури, тренери. А конкурси підготували настільки урізноманітнені, що лідери спортивних перегонів постійно змінювались. І лише луцькій сім’ї вдалося декілька разів показати найвищі результати. Батьки з гордістю розповідають, як Захар проявив себе в естафеті «Скакалка» – хлопчик за три хвилини прострибав 240 разів! У підсумку родина Возняків отримала найбільшу кількість балів і посіла почесне перше місце на п’єдесталі. Друге дісталося команді з Харкова, а третє – сім’ї з Донецька.

Сім’ї-учасниці показали справжній приклад взаєморозуміння, засвідчивши, що в Україні дійсно є міцні, здорові сім’ї, в яких батьки і діти підтримують і допомагають один одному.

– Спорт – це здоров’я, дух, який дуже важливо підтримувати, адже сьогодні в людей зневіра й розчарування. Ми маємо об’єднуватись, і саме такі спортивні масові заходи згуртовують людей. На фестивалі були присутні люди з різними поглядами на життя, але всі раділи і вітали одне одного, – каже Іван Олександрович.

За традицією фінал змагання відбувається в області-переможниці, тож наступного року завершальний етап Всеукраїнського фестивалю «Мама, тато, я – спортивна сім’я», завдяки Івану, Людмилі та Захару Вознякам, пройде на Волині.

Катерина ЛОЗИЦЬКА, м. Луцьк


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися