Втрутитися у боротьбу за медалі Олімпіади волинській студентці завадила травма
Волинь

Втрутитися у боротьбу за медалі Олімпіади волинській студентці завадила травма

8 серпня 2016, 12:59
0
0
Сподобалось?
0

Першою з-поміж спортсменів, які мають стосунок до Волині, на Олмпійських іграх у Ріо-де-Жанейро стартувала студентка луцької «Академії рекреаційних технологій і права», заслужений майстер спорту України з важкої атлетики Юлія Паратова.

Атлетка виступила у ваговій категорії до 48 кілограмів, яка є не зовсім рідною для неї. Юлія посіла всього восьме місце із сумою 179 кілограмів (ривок  84 і поштовх 95 кілограмів ).

Як розповів у коментарі сайту НОК України головний тренер жіночої збірної команди України з важкої атлетики Юрій Кучинов, поборотися за медалі Паратовій завадила травма меніска. Через це Юлія виступала у нерідній для себе ваговій категорії. Для прикладу, у квітні цього року Паратова стала чемпіонкою Європи у ваговій категорії до 53 кілограмів.

«Самопочуття Юлії не дозволило спрацювати повністю за планом. Паратова протягом останніх трьох місяців мучилась від травми меніска. Тому вона, прагнучи потрапити на Олімпіаду, націлилася лише на категорію до 48 кг. Ми розраховували реально 88 вирвати і 100-102-103 штовхнути і це могло б бути під силу. Як згодом і вийшло сума у 188 кг стала бронзовою»,– зазначив Кучинов.

За словами тренера, така загальна сума була під силу нашій важкоатлетці.

«Перед ривком Юля себе погано відчула. Тому і довелося замість 100 терміново перезаявляти 95 кілограмів. Занадто мало було часу, щоб трохи відновитися. Коли викликали на перший підхід в другій вправі, вона ще не зовсім впевнено себе почувала. Якби у неї було в порядку коліно, то 100-102 кілограма – це не та вага, яку б не змогла підняти Паратова», – додав Кучинов.

Уродженка Одещини Юлія Паратова була включена до списку з 9 спортсменів, які мають представляти Волинь на Олімпіаді у Ріо. Однак, швидше за все, через недопрацювання Волинського відділення НОК, наказом Міністерства молоді та спорту України, її зарахували до числа представників Одеської області.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися