У битві наймолодших команд першої ліги перемогла «Волинь»
Волинь

У битві наймолодших команд першої ліги перемогла «Волинь»

15 серпня 2017, 03:33
0
0
Сподобалось?
0

Лише у шостому турі «Волинь» здобула свою першу перемогу у нинішньому сезоні. Три очки «хрестоносці» вибороли в протистоянні з одним із аутсайдерів першої ліги – «Черкаським Дніпром». До речі, обидві команди ріднить вік футболістів. «Волинь» наймолодша у першій лізі, а «Черкаський Дніпро» другий за цим показником.

«Волинь» – «Черкаський Дніпро» – 3:2

Голи: 1:0 – Степанов (35), 2:0 – Шаповал (54 – з пенальті), 3:0 – Ляшенко (66), 3:1 – Тарасенко (75), 3:2 – Крамар (82).

«Волинь»: 42. Неділько, 9. Романюк, 2. Воробей, 3. Никитюк, 11. Шаповал, 5. Тетеренко (28. Льозін, 90+4), 7. Герасимюк – к, 44. Неделюк (14. Тимошенко, 73), 13. Ільницький (19. Бескоровайний, 33), 10. Ляшенко (15. Мелінишин, 85), 39. Степанов (77. Петров, 46).

«Черкаський Дніпро»: 1. Панченко, 4. Шведенко, 27. Ресесідзе, 20. О. Тарасенко, 21. Сторчоус, 80. Крамар, 95. Ічанський, 7. Кошадзе (8. Бойко, 33), 10. Колос (15. Тенжицький, 71), 13. Чорний (25. Драч, 64), 11. Качур – к.

Якщо висловлюватися боксерською термінологією, на рингу зійшлися не надто майстерні, проте добре вмотивовані бійці, які без розвідки перейшли до обміну ударами. Відкритий футбол, як це не дивно, приніс більше дивідендів саме «Волині». Десь далися взнаки останні вливання у колектив досвідчених гравців у середню та атакувальну ланки. У першу чергу, мова про форварда Романа Степанова та хавбека Олега Герасимюка, який отримав капітанську пов’язку. Плюс не треба відкидати фарт, який цього вечора супроводжував команду Ярослава Комзюка.

Перший момент «Волинь» створила уже на 9-й хвилині матчу. Точніше, він дещо випадково виник у Романа Никитюка. М’яч несподівано долетів до нього після подачі кутового і помилки голкіпера «Черкаського Дніпра», але це було настільки несподівано, що оборонець «Волині» не спромігся на нормальний удар головою у порожні ворота. Протягом довго часу цей момент залишався єдиним, якщо не враховувати спроби одразу кількох футболістів «Волині» поцілити у ворота ударами з середньої відстані. Найперспективнішим був постріл Герасимюка, проте на лінії воротарського майданчика його заблокував хтось з оборонців черкаської команди. Гості й собі тікали в атаки, переважно намагаючись підловити юну оборону «хрестоносців» на невдалих спробах штучного офсайду. Тож голкіпер «Волині» Віталій Неділько змушений був кілька разів вигравати забіги за м’ячем у форвардів «Черкаського Дніпра». Гра йшла до першого гола, і вийшло так, що першими забили лучани. Під час подачі одного з кутових на ворота Євгенія Панченка Степанов у боротьбі із захисником пробив головою у дальній кут – м’яч вдарився у стійку і закотився у ворота. Буквально одразу гості спробували перехопити ініціативу, і ледь… не отримали другий гол. Зриваючи контрвипад, черкащани привезли небезпечний штрафний на свої ворота. Владислав Шаповал потужно пробив у стійку. Справжня пожежа виникла у володіннях Панченка після потужного удару Юрія Тетеренка. Розрядити ситуацію голкіперу допоміг захисник «Черкаського Дніпра». Але останнє слово у першій 45-хвилинці таки було за гостями. Леван Кошадзе у компенсований час ледь не зрівняв рахунок зі штрафного.

Після перерви гра від воріт до воріт продовжилася. У «Волині» попереду намагався зачепитися за м’яч свіжий Сергій Петров, який замінив автора першого гола. Вхід у гру був вдалим. Форвард лучан заробив 11-метровий. Більше того, арбітр цілком міг видаляти захисника «Черкаського Дніпра», адже Петров обіграв голкіпера і у момент фолу перед ним були лише порожні ворота. Так як би там не було, пенальті чудово реалізував Шаповал. Після цього гості на певний час «розсипалися». Почав «чудити» Панченко. Спершу він невдало перервав навіс на Андрія Ляшенка, фактично віддавши м’яч під удар футболісту «Волині». На щастя для воротаря, хавбек лучан у ціль не влучив. Буквально через кілька хвилин Панченко знову програв Ляшенку боротьбу за м’яч. Порожні ворота від ударів Ляшенка та Юрія Романюка захистили оборонці «Черкаського Дніпра». Та, все ж, Ляшенко свою справу зробив. Він втік на побачення з Панченком і вкотре пошив того у дурні й довів рахунок до 3:0! Лише третій гол мобілізував черкащан, і попри такий гандикап «Волині», кінцівка вийшла валідольною для її уболівальників. Адже на 75-й хвилині Олег Тарасенко і на 82-й Антон Крамар після кутових розписалися у воротах Неділька. Але саме впевнена гра голкіпера «Волині» у заключні хвилини не дозволила гостям зрівняти рахунок.

Огляд голів у матчі від Юрія Фетисова:

Після перемоги луцький клуб нарешті залишив останню сходинку у таблиці першої ліги, щоправда команда й досі перебуває у зоні вильоту.

Наступний матч «Волинь» зіграє 14 серпня в Охтирці з «Нафтовиком-Укрнафтою».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися