32 річниця аварії на ЧАЕС: сьогодні на Волині згадують трагедію
Волинь

32 річниця аварії на ЧАЕС: сьогодні на Волині згадують трагедію

26 квітня 2018, 09:10
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні виповнюється 32 роки з часу найбільшої техногенної катастрофи в історії людства – аварії на Чорнобильській атомній електростанції. 3,5 тисячі волинян брали участь в ліквідації аварії.
Зараз  на Волині налічується понад дві тисячі ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.
Цього  року на пільги і компенсації цій категорії громадян передбачено з державного і з обласного бюджету 167 млн. грн. - повідомляє  прес-служба  ОДА.
З  метою належного вшанування пам'ятi жертв техногенної катастрофи та учасникiв лiквiдацii наслiдкiв аварii на Чорнобильськiй АЕС поминальнi заходи вiдбудуться в уcix населених пунктах Волинi.

Зокрема, 2б квiтня об 11 годинi розпочнеться громадянська панахида на Меморiальному комплексі "Вiчна слава" міста Луцька бiля пам'ятника "Жертвам чорнобильської катастрофи". Потім– покладання квітів до меморіальної дошки Анатолію Грищенку на проспекті Волі, 12, до пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» на Меморіальному комплексі «Вічна Слава» та до пам’ятного стенду «Герої Небесної Сотні - загинули за єдність України»

Відбудуться  поминальнi панахиди за жертвами чорнобильськоi катастрофи у культових спорудах областi. Матеріальну допомогу на загальну суму 15 тис. грн. одержать 50  учасників та дружин померлих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в розмірі 300 грн. кожному,- йдеться на сайті Луцької міської ради.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися