У Луцьку відбулися урочистості з нагоди 22-ї річниці Конституції України
Волинь

У Луцьку відбулися урочистості з нагоди 22-ї річниці Конституції України

27 червня 2018, 09:51
0
0
Сподобалось?
0

Вчора, навпроти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та пам’ятника Т.Г. Шевченку, відбулись урочистості з нагоди 22-ї річниці ухвалення Основного Закону держави. На захід завітали голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко, перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, секретар Луцької міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, депутати міської ради, духовенство та громадськість нашого міста, - інформує відділ інформаційної роботи міської ради. 

Розпочався захід із богослужінь, котрі провів митрополит Луцький і Волинський Михаїл, та урочистого виконання Державного Гімну України.

«Сьогодні ми в незвичному форматі святкуємо День Конституції. Це свідчить про нові віяння у суспільстві та владі. Тому що ми вперше так урочисто за багато років вшановуємо Основний Закон. Нарешті сила Закону стає на перше місце у суспільстві, та ми починаємо шанувати його і його появу. Шанувати той Закон, який дає можливість гармонійно людям жити у нашій незалежній Україні», - розповів Михаїл.

До вітального слова долучився також Олександр Савченко:

«Лише 22 року тому Верховна Рада України ухвалила Конституцію, Основний Закон нашої держави. І цим український народ продемонстрував, що відкидає радянський вектор руху і воліє крокувати шляхом розвинених країн. Вперше в українській історії Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека були визнані найвищими цінностями».


Опісля цього відбулось вручення нагород громадським діячам та представникам духовенства за вагомий особистий внесок у розбудову держави і служіння українському народу. А концертне дійство чудово доповнило урочистий характер свята.

На час проведення заходів був перекритим рух автотранспорту на проспекті Волі, біля пам'ятника Т. Г. Шевченка. 

      

    

 

 

       


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися