7 лютого з симптомами гострої кишкової інфекції госпіталізували 5 студентів Луцького національного технічного університету, котрі проживають в гуртожитку. Стан хворих середньої важкості. Постраждалі знаходяться на стаціонарному лікуванні.
Як повідомляє Волинський обласний лабораторний центр, за результатами бактеріологічного обстеження у всіх хворих встановили етіологічну причину захворювання і це – сальмонела.
Для з’ясування причин та обставин виникнення спалаху лікарі-епідеміологи обласного лабораторного центру розпочали епідеміологічне розслідування. Спалах має побутовий характер, захворілі вживали привезені з дому м’ясні страви домашнього приготування. Зі слів захворілих страви зберігались в холодильнику. В студентських їдальнях і інших закладах громадського харчування не харчувалися.
Захворювання на сальмонельоз, рівень якого в області зростає, стало серйозною загрозою епідблагополуччя населення. За даними факторного аналізу проведеного фахівцями лабораторного центру, 22% з числа захворілих пов’язують захворювання з вживанням м’ясних продуктів, 38% — з вживанням яєць, 21% — з вживанням кулінарних виробів.
Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!