Волинь

ЦВК зареєструвала першого кандидата у народні депутати від Волині

13 вересня 2014, 11:37
0
0
Сподобалось?
0

Нинішнього нардепа Сергія Мартиняка Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом в одномандатному виборчому окрузі №20 у Волинській області (Горохівський, Локачинський, Луцький, Рожищенський та Турійський райони). Як і два роки тому, Сергій Мартиняк - самовисуванець.
Він став першим волинянином, який офіційно заявився на передвиборчу гонку. Такий крок пояснив просто: «Визначився, що йтиму в парламент, тож не бачив потреби зволікати з подачею документів у ЦВК. Адже люди, які віддавали свої голоси за Сергія Мартиняка у жовтні 2012-го, обирали мене на п'ять років. Вони розраховували, що саме стільки я відстоюватиму їхні інтереси. Соціологія серпня показує, що мою депутатську діяльність підтримує більше 60 відсотків респондентів округу. Тому йду на вибори, аби завершити розпочате».
Сергій Мартиняк народився у Луцьку. Відомий як успішний бізнесмен. Свою політичну кар'єру розпочав у 2010 році. Тоді, заручившись підтримкою виборців, став депутатом обласної ради. А вже через два роки балотувався у вищий законодавчий орган держави - Верховну Раду України. У 2012-му у передвиборчій гонці виявився найсильнішим кандидатом у Горохівському виборчому окрузі №20, отримавши підтримку 29,61% виборців.
Тоді ж опоненти охрестили його політичним важковаговиком. Сенс у таких словах є. Він досвідчений та успішний бізнесмен-аграрій, який не розглядав своє депутатство як шлях до збагачення. Водночас він досить відома людина як меценат та ініціатор багатьох соціальних проектів, які впродовж п'яти років фінансує його благодійний фонд «Європейський вектор». А це те, що не завадило б жодному політикові.
До всього іншого, він уже відбувся, як парламентар та став співавтором 40 законопроектів. У Верховній Раді Сергій Мартиняк залишався позафракційним і працював головою підкомітету з питань банківської діяльності Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності.
Щодо можливих конкурентів на окрузі Сергій Мартиняк не робить жодних прогнозів.
Нагадаємо, що позачергові парламентські вибори заплановані на 26 жовтня.
Ірина Калинець


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися