До останнього у світі самця білого носорога приставили цілодобову озброєну охорону
Світ

До останнього у світі самця білого носорога приставили цілодобову озброєну охорону

14 квітня 2015, 23:43
0
0
Сподобалось?
0

До останнього самця північного білого носорога, який живе в заповіднику Ол Педжета в Кенії, приставили цілодобову озброєну охорону. Крім тваринного по кличці Судан, охоронцями обзавелися дві самки носорога, які проживають на території природоохоронного комплексу.

Про це пише lenta.ru.

Охороною займаються співробітники заповідника. Раніше доглядач парку Симор Ірунгу в інтерв'ю британському виданню World of Animals magazine розповів, що із зростанням попиту на роги носорогів співробітники комплексу все частіше почали стикатися з браконьєрами. «Нам часто доводиться ризикувати життям заради виконання службових обов'язків», - зазначив Ірунгу.

Останній самець північного білого носорога по кличці Ангаліфу, який утримувався у неволі, помер у грудні минулого року в зоопарку Сан-Дієго (США), де привезена з Судану тварина містилася з кінця 1980-х років. Ангаліфу було 44 роки, він помер з природних причин.

За даними Всесвітнього фонду дикої природи, на сьогоднішній день популяція північних диких носорогів налічує п'ять особин. Самець і дві самки живуть в кенійському заповіднику, по одній самці – в зоопарках в Празі та Сан-Дієго. У 1960 році популяція нараховувала 2250 особин. У 1980-х в живих залишилися всього 15 тварин. В їх вимиранні винні браконьєри.

Північний білий носоріг дещо більше за південний підвид і є другою за величиною наземною твариною після слона.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися