Греція за день до банкрутства: банки не працюватимуть тиждень, транспорт стане безкоштовним
Світ

Греція за день до банкрутства: банки не працюватимуть тиждень, транспорт стане безкоштовним

29 червня 2015, 17:26
0
0
Сподобалось?
0

Відмова Греції від плану виходу з кризи, яку запропонували їй кредитори та Євросоюз, загрожує країні дефолтом. Завтра, 30 червня, Греція має погасити 1 мільярд 600 мільйонів євро боргу перед Міжнародним валютним фондом, але не має цих коштів і раніше сподівалася отримати їх від кредиторів. Неповернення боргу фактично означатиме дефолт Греції, який, як вважають, може призвести до її виходу з зони обігу євро, і призведе до глибокої банківської кризи в цій країні, повідомляє «Радіо Свобода».

Євро оновив місячні мінімуми на тлі грецької кризи. Котирування європейської валюти вночі 29 червня на електронних торгах падали до рівня менш як 1 долар 10 центів за євро, нині ця валютна пара залишається поблизу цих значень.

Раніше прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас оголосив, що 29 червня банки в його країні не відкриються – оголошено банківські канікули на тиждень. Виступаючи на телебаченні, Ципрас сказав, що до таких кроків довелося вдатися після того, як Європейський центральний банк відмовився підвищити суму екстреного кредиту для грецьких банків.

За повідомленнями, менш як протягом останньої доби, від часу, коли в ніч на неділю парламент Греції схвалив проведення референдуму щодо умов міжнародної допомоги, з банкоматів країни зняли готівкою 1 мільярд 300 мільйонів євро, побоюючись саме тих заходів, про які й оголосив Ципрас. Також свій капітал з Греції планують забрати банки Македонії.

Цікаво, що слідом за банківськими канікулами Ципрас оголосив чомусь у країні ще й тиждень безкоштовного громадського транспорту.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися