Україна

Україні більше не загрожує дефолт

19 листопада 2015, 16:06
0
0
Сподобалось?
0

Міжнародне агентство Fitch підвищило рейтинг України й визнало, що країна вийшла з дефолтного стану. За їх даними економіка почне зростати наступного року, але без реалізації реформ зростання не перевищить 2-3% на рік.

Про це пише znaj.ua.

«Країна вийшла з дефолту, випустивши 12 листопада нові цінні папери для власників євробондів на 15 мільярдів доларів. Зниження потреби в фінансуванні газової галузі дає можливість знизити бюджетні ризики в середньостроковій перспективі», – повідомили у Fitch.

Агентство вважає, що українська економіка втратить цього року 11,6%, але з наступного року можна очікувати зростання на 1%. Проте, відсутність реалізації запланованих урядом реформ не дозволить економіці зростати більше ніж на 2-3%. Високі соціальні витрати, зменшення внутрішнього попиту та висока інфляція залишаться головними проблемами країни.

Наступного року стануть даватися взнаки наслідки розриву торгівельних стосунків з Росією, світове падіння цін на головні експортні продукти – зерно й сталь та війна на Сході.

«Популярність уряду знизилася і проведення реформ, швидше за все, як і раніше буде йти важко. Це вже призвело до затримок у заходах, необхідних для реалізації другого етапу програми МВФ у вересні 2015 року, зокрема – реформи децентралізації», – зазначили у агентстві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися