Сім фактів про кокаїнового короля Пабло Ескобара
Світ

Сім фактів про кокаїнового короля Пабло Ескобара

7 листопада 2015, 17:12
0
0
Сподобалось?
0
На його гроші можна було прогодувати весь світ!
 
Він народився в бідній колумбійській родині, але через роки став одним з найбагатших і найвпливовіших людей світу. Пабло Ескобар увійшов у історію не як політичний діяч, а як відомий наркобарон. Кокаїновий король не приховував свою незаконну діяльність, яка, до речі, принесла йому чималий статок. Відповідаючи за 80% світового ринку кокаїну, він щотижня заробляв приблизно 420 млн доларів. Ель-Патрона вважають найбагатшим наркобароном усіх часів. Навіть важко уявити, яку суму він збив на продажу порошку смерті: йдеться не про мільйони, а про мільярди доларів.
Скільки ж грошей крутилося навколо Ескобара?
1. Лише за рік його картель заробляв майже 22 млрд «зелених».
2. Щорічно Пабло контрабандою ввозив у США близько 15 тонн кокаїну.
3. Ескобар щороку втрачав до 2 млрд доларів, але це не було проблемою. Очевидці згадують: «Пабло заробляв настільки багато, що кожного року доводилося списувати 10% його статків, тому що гроші в сховищі з’їдали щури, їх нищила вода або вони просто губилися».
4. Ескобар сім років поспіль – з 1987-го по 1993-й – був у списку міжнародних мільярдерів за версією Forbes. У 1989 році він дотягнувся до сьомої позиції.
5. Кожен місяць Пабло витрачав 2,5 тис. доларів тільки на гумки для купюр.
6. Одного разу, коли його донька Мануела замерзла в неопалюваному будинку, Ескобар спалив 2 млн доларів, щоб зігріти дівчинку.
7. У 1991 році Ель-Патрона посадили в створену за його власним проектом в’язницю під назвою La Catedral, яка нагадувала більше дорогий престижний клуб. Танцмайданчик, басейн, джакузі, сауна, футбольне поле: чого там тільки не було! Родичі та друзі Ескобара могли відвідувати його в будь-який час, та й він сам вирішував, коли приходити. А ось представникам колумбійської влади було заборонено підходити до тюрми ближче ніж на п’ять кілометрів.
По правді кажучи, історію легендарного кокаїнового короля веселою не назвеш. У 44 роки його застрелили в ході спецоперації колумбійські поліцейські. 
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися