Спортивну славу здобували у тілі... протилежної статі
Світ

Спортивну славу здобували у тілі... протилежної статі

5 серпня 2016, 11:45
0
0
Сподобалось?
0

Зійти на олімпійську вершину – мрія кожного спортсмена. Заради неї не зупиняються ні перед чим – ковтають заборонені пігулки і навіть змінюють стать.

Заради рейха

На Олімпіаді в Берліні у 1936 році командний залік виграли німці. Але яким чином? Про це й досі сперечаються фахівці. Їх мучать сумніви, що жіночу збірну представляли… чоловіки. Точно відомо про один такий випадок. Cтрибунка у висоту Дора Ратьєн посіла лише четверте місце. Подруги по команді згадували, що ніколи не бачили Ратьєн роздягненою, вона не милася в загальних душових, виглядала незвично, а говорила низьким чоловічим голосом. Утім, всі ці дивні речі не заважали Дорі виступати до якогось часу. Ратьєн навіть виграла чемпіонат Європи 1938 року у Відні з новим жіночим світовим рекордом, після чого і була розсекречена – за результатами обшуку поліції прямо на вокзалі в Німеччині. Через 19 років після цих подій Генріх (Дора) Ратьєн зізнався, що він дійсно завжди був чоловіком і змагався з дівчатами за наказом нацистів на славу Німеччини.

Правда відкрилася після смерті

У 30-х роках у бігу на короткі дистанції не було рівних полячці Станіславі Валасевич. Жила в Америці, але виступала за Польщу. В 1932-му здобула олімпійське золото на стометрівці, встановила світові рекорди. Потім Станіслава змінила ім’я та прізвище на Стеллу Волш і змагалася до 40 років. У 1947-му вона вийшла заміж за американського боксера Ніла Олсона, незабаром пара розлучилася. Всю спортивну кар’єру і після неї Стелла не викликала жодних підозр, і лише після смерті відкрилася шокуюча правда. Спортсменка загинула в результаті розбійного нападу, і проведене в морзі обстеження показало – Валасевич була одночасно і чоловіком, і жінкою, тобто гермафродитом. Хоча за паспортом – жінка.

Бразилійка Едінансі Фернандес да Сілва на Олімпіаду-1996 в Атланту приїхала у 19. Двома роками раніше дівчина перенесла операцію зі зміни статі. Повноцінним чоловіком да Сілва так ніколи і не була, але до хірургічного втручання саме чоловічі хромосоми переважали в її організмі. Через це Міжнародна федерація дзюдо не допускала спортсменку до участі в офіційних змаганнях серед жінок. Після Атланти борчиня брала участь ще в трьох іграх. У Пекіні вона стала п’ятою. Цікаво, що звички з минулого життя у да Сілви збереглися. Вона не користується косметикою та жіночим одягом. Навіть уклавши на татамі свою суперницю, галантно подає їй руку, допомагаючи піднятися.

Пігулки зробили з жінки чоловіка

Штовхачка ядра Гайді Крігер у результаті вживання стероїдів пройшла шлях від жінки до чоловіка. Сьогодні вже не секрет, що в Німецькій Демократичній Республіці було звичайною практикою напихати спортсменів забороненими препаратами. Гайді є класичним прикладом такого підходу. Вже з 16 років її тренер давав їй у обов’язковому порядку потужний стимулювальний коктейль. Не дивно, що Крігер швидко набрала м’язову масу, на тілі почало рости волосся. Спортсменка розповідала, що вона фактично перетворилася в чоловіка, тільки без статевого члена. Переживши жахливу депресію і спробу самогубства, Гайді зробила операцію зі зміни статі, так на світ з’явився Андреас. Згодом він зміг адаптуватися до нового життя, навіть одружився на колишній німецькій плавчині Уті Краузе. Крігер виховує прийомну доньку і має власний магазин.

Марта ДИМИДІВСЬКА    


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися